Eddie the beast 4 år!

Grattis min "lill kille" på 4 årsdagen! Tänka att du hunnit bli så gammal. Minns än i dag när vi åkte ner till Annica och Kenneth i Smedjebacken för att sen samåka och titta på Y-kullen i Vinslöv, den där dagen då det vräkte ner snö. Sen åkte vi ner igen på min 30-årsdag för att hämta er, min bästa present till mig själv någonsin!
Klicka  HÄR så kan ni läsa och se mer av Y-kullen och läsa lite om Eddie.
När han var valp så minns jag att han var en ganska lugn kille men tyckte då att han verkade lite tuff, snacka om fel jag hade. 
När vi gick allmänlydnad var han den absolut skälligaste och drygaste hunden på hela kursen. Minns en gång när vi tränade inkallning, han var på väg mot mig och stannade tvärt för att sen springa och "Busa" med de hundar som stod och väntade på sin tur. För att inte tala om den gången vi satt i klubbstugan och hade teori och han lyckades åla sig ur bilrutan som max var nervevad till 2 dm. Jag skämdes varenda gång =)
Han har så svårt att koppla av med andra hundar, vet med mig att jag varit dålig att träna på detta. Han söker ofta stöd hos Ozzy.
Sen har han tuggat sönder en stor biabädd, husses bäddmadrass, mattan bak i bilen+kablar, papper till tidningsinsamlingen, 1373 st skor, kablarna bak i Audin och en massa saker som jag har förträngt.
Han är en otrolig busig och leksjuk hund som säkert hatar att bli vuxen.
Men en sak är säker och det är att han har lärt mig otroligt mycket de här åren. Ozzy och Eddie är som dag och natt.
Nu när han är 4 år så upplever jag han betydligt lugnare, men med det så menar jag inte att han är lugn ;)
Nu kanske det låter som om han bara är dryg, men så är det inte. Jag ÄLSKAR den här killen!
 
När det är kalas här så ska det självklart bjudas på Tårta.







Doris och Evelina var bjudna hit. Till Eddies lycka hade de även paket med sig =)



 
Kolla in Doris stora gap.




Eftersom det ätits mycket godsaker i kväll så spar jag med mitt paket till han, en falukorvsring =)

Jobbar kväll i morgon och dag på nyårdagen, men har man varit ledig över jul så får man vara nöjd ändå ;)

Eddie visade lite tecken på oro i går när det sköts raketer, han söker stöd hos Ozzy som än så länge är lugn vid smällare. Hoppas ALLA hundar slipper bli skrämda i morgon, men det är väl en omöjlighet.
Önskar Er ALLA Ett Gott Nytt År!

Kramisar!

Julfirande

Då har man firat jul med en del av släkten. Gick av mitt jobbarpass tisdagen dan före dan. Hem och packa åt mig och hundarna, duscha och stressa på. Tycker jag gjorde det rätt bra, allt på 1 tim.
Sen bar det upp till "Byn" för att hämta morsan och farsan. Lovar att många har synpunkter på att dom åkte tillsammans ner till Västerås där vi firade jul med syrran och hennes familj. (De är skilda sen jag var 17 år)Men om det funkar och allt är bra varför göra tvärtom bara för att andra har problem med det. En moster till mig brukar säga, att har man en gång kommit in i den här släkten kommer man aldrig ut ;)))))
När vi var i Bollnäs var det nån snille som nämde ostkaka och munk..........Man kan fira jul utan det. Är dom dessutom i frysen så går det bra att äta den vid något annat tillfälle ;)
Min mamma brukar alltid ha roliga kommentarer och den här gången så frågade hon mig vad de lysande pinnarna var för något som stod på så många gårdar. Upplyste henne om att det var flaggstänger med en ljusslinga =))))

Självklart så kom tomten, men jag måste varit riktigt elak för inga paket till mig, men dessa killar fick en hel del.







Mycket och god mat fick vi. Man gör inget annat än och äter kring jul. Var lite orolig hur Eddie skulle göra när tomten kom men det var då inga problem.





Alla var inte särskilt nöjd över att vi kom ner för att fira med dom, men det löste vi med kompostgaller så Smulan och Maja kunna få vara ifred på övervåningen.



Prinsessan på ärten =)

Ozzy var hur lugn som helst, han var som Ferdinand fast blommorna var utbytta mot mjukisar som han låg och snuttade på.
Eddie ville leka med Pontus i stort sett HELA tiden, finns ingen som orkar det. Så himla "iglig" man kan vara.



Som vanligt när man har kul så rusar tiden och på juldagskvällen bar det hemmåt, vi hade en annandagsderbymatch som vi inte ville missa.
Tack syrran och familj för att vi fick komma till er och fira jul!

Brorsan och hans familj träffade vi bara en snabbis den här helgen.

Gårdagen brassa jag, morsan och moster Birgitta till Bollnäs för att fynda på rea. Jag som INTE skulle inskaffa nya tomtar misslyckades. Men vad gör man när det hänger dregglande halvapriset lappar över en i varje affär?
Kvällen bestod av middag hemma hos oss, kalkon och potatisgratäng.

Varit ledig fyra dagar över jul och haft fullt upp varenda timme känns det som. I dag var jag åter på jobbet och det kändes som det skulle bli skönt att få "vila" upp sig =)))))
Längtar till en sovmorgonsdag då hundarna och jag bara kan gå och filosofera för oss själva, om jag inte är så blir jag nog en enstöring i framtiden =))))))

Dagens sista bild blir några tomtar och tomtemor =)



Kramisar!

Rymdgris

Tänk att det har snöat i dag igen =) Jag som ett tag trodde det skulle bli en grön jul efter att det töat.
Men det är klart, helt vit är inte våran snö =))))



Den här dagen har helt och hållet bestått av STRESS. Men antar att det hör till julen. Ska väl erkänna att jag tog mig en sovmorgon men det behöver jag för att ta igen mina timmar. Sover inte många timmar när jag ska jobba, jag tillhör ju som ni vet nattugglorna.
En promenad i skogen med hundarna, är så skönt att gå där.
Var sen till farmor och julpyntade. Farsan hade med sig gröt och skinksmörgås som vi åt tillsammans med henne. Hon bor på ett gruppboende sen några år tillbaka och de senaste åren har det blivit svårare att ta med henne hem hit. Känns lite konstigt att inte ha henne med oss på julafton men man får tänka tillbaka och glädjas åt det som varit.
Sen svängde jag in till morsan där jag fick en kasse munk med mig hem, mums!
Hemma igen och gjorde de sista godisen före jul, tvättat och plockat lite.
Nu är klockan snart tolv på kvällen, natten och har förberett duschning av båda hundarna. Nu förstår ni varför jag vill bli katt i mitt nästa liv ;)

Har märkt en rolig grej med Sessan och Eddie och i dag så äntligen hade jag kameran i närheten.





Hon lägger sig vid hans bak och sen snuttar hon i hans päls. Efter ett tag så är det som Eddie inte vet riktigt hur han ska göra så då går han därifrån och ser alldeles fundersam ut.
Det är bara på han hon gör så, men det är klart Ozzy saknar ju en del lurv där bak ;)

Dagens sista bild får bli rymdgrisen som inte lyckades leva fram till julafon, den strök med en vecka före ;)



Kramisar!

Julgran

Då är granen inne och pyntad. Första året vi tagit från våran "skog". Låter som vi skulle vara skogsägare, men äger nog typ bara 3 st tallar, fniss.



Vi får väl se hur länge den får stå i år. Katterna har haft ner den ett år och trot eller ej så lyckades husse göra samma sak i fjol eller om det var för två år sedan.



I dag har jag åter igen gjort julgodis. Två olika sorter som jag aldrig provat tidigare. Alltid så spännande och roligt när man provar något nytt.



Första resultatet =)







De andra, i morgon blir det knäck och lite annat.

Ska passa på att tacka Goldies matte (Carina N) för all hjälp (stjälp) jag fått med bloggen =)))
Förstod att hon skulle hitta på något bus när jag gav henne koderna.
Men måste säga att jag är nog pigg för min ålder,109år ;)

De senaste dagarna har de töat och vi har inte alls lika mycket snö som tidigare, men i kväll så kom det stora julflingor. Vill att de stannar kvar några månader till, hatar när det är lervälling på gården.

Har märkt att Ozzys klor bara vill dela på sig, hört mig för lite och det verkar som de kan vara brist på någonting. Det är värre på vintern än på sommaren. Eftersom han inte lägger på sig vikt och muskler så tar han nog inte upp näringen som han ska. Har slarvat lite med magbalsam och måste säga att det märks direkt. Matte skärpning!

Avslutar med en bild på min första gran när jag bodde på stallgatan. Jag och Gurskan åkte ut sent en kväll och letade granar med en ficklampa. Vi tyckte den såg väldigt tät ut nertill......... Lyste nog aldrig på toppen av den, fniss!
Om ni visste hur många kommentarer jag fått om den.
Morsan och min moster Birgitta skratta så mycket första gången de såg den så del höll faktiskt på att pinka på sig, fniss!
Men en sak är säker, ingen annan gran har blivit så ihågkommen som denna! Det pratas om den fortfarande när det går mot jul. Så håll i er för här kommer den.



Kramisar!


Julfirande

Ja då har Ozzy och jag varit till Evelina och Doris på den årliga julfirandet. Nu funderar väl en del varför Eddie inte fick vara med. Men Evelina bor i en liten etta med 2 katter och Doris så jag har ingen lust att klampa på med båda hundarna ;) Eddie fick vara med förra året och nästa år så är det hans tur ;) Självklart så hade jag paket med mig hem åt han ;)

Ozzy gillade inte trapporna, stod länge och tvekade men med lite peppning och puffning så klarade han av det ;
Här kommer det en serie paketöppning som är hans stora favoritsysselsättning, lik matte ;)


Snälla säg varsågod!








Ja! En "snuttnin", det går åt några stycken per år. Antingen så snuttar han på dem så de till slut luktar snusk och måste slängas eller så protestpinkar katterna så dom luktar snusk....... Sen kan Eddie fördärva dom till molekyler vilket också leder till slängas. Inte lätt med andra ord ;)



Ganska slitsamt att fira jul tillsammans =)



Undrar vad som var roligast? Öppna paket eller innehållet?
Måste även berätta att jag nog ätit den godaste kladdkakan i kväll.  Den var gjord på after eight. Nackdelen var att man var redan proppis efter en kebab och godis så jag orkade inte ta en bit till, jag som älskar kladdkaka.

Doris fick följa med hem eftersom hon ändå skulle hit i morgonbitti, hennes matte jobbar. Tänkte som så att då slipper hon åka hit före och jag kan få sovmorgon. Nu är det så att Doris är en morgonpiggdam så det återstår att se =)
Sen så är det första gången hon sover här så vi håller tummarna att det går bra. Hon gillar nämligen att jaga katterna vilket inte är ömsesidigt.

Evelina: Nästa år önskar jag mig en klädnypa ;) Det gasar fortfarande från somliga =)

God natt kramisar!

Gissa matskål =)

Måste bara visa skillnad på matskål och matskål =)
Doris är med oss i kväll för hennes matte jobbar. Då jag hämtade henne och Evelina gav mig en liten påse med några "matkulor" i kunde jag inte låta bli att lägga en av mina hundars matskålar bredvid.



En viss skillnad va?



För några år sedan var det här en omöjlighet, Eddie var nog på den tiden Doris största skräck =))))))

Kramisar!


Vinterlandskap

I går innan jag åkte till jobbet så passade jag på ta bilder. Som ni ser har det kommit en hel del snö =)



Kan hända att det blir en badning i tunnan till helgen. Mänga är det som badat i den men vi är inte många som vågat rulla i snön ;)



Det som göms i snö kommer fram i tö.



Här dricker oftast Ozzy vatten. I bland skäller han och ska bums ut till sin bäck. Vanligt kranvatten duger inte, tacka vet han källvatten :)







...........och en galen matte ;)



Den här bilden är tagen från vårat hus. Här lekte jag mycket när jag var liten. På sommaren var det kor och en häst som betade här. Undrar hur många som behövt åka igenom en häst, kohage för att komma till sitt hem ;)



Här är en del av Kråkberget ovanför oss där vi brukar gå mycket med hundarna. Finns mycket bra stigar här. Ska erkänna att jag blivit lite fegare sen jag och Annica såg björnspåren.
Det som är lite synd är att solen visar sig inte mycket på dagarna, vi bor på fel sida om berget om man säger så ;)

Många säger fy i morgon är det måndag, jag säger ÄNTLIGEN!  för jag har jobbat hela helgen. En dag till sen är jag ledig EN dag.

God natt!

Snöängel

Goldies matte utmana mig att göra en snöängel.
Här kommer min ;)



Nu utmanar även jag er andra som är in på min sida att göra eran ;)

Har varit ute och fotat lite vinterbilder men hinner tyvär inte lägga ut dom i dag. Måste äta lite frukost innan jag drar i väg till jobbet =)

Kramisar!


Julgodis

Inte för att vara tjatig, men det snöar i dag också. Men det gör mig ingenting för det är så fint med snö och att hundarna släpar in den rör mig inte i ryggen. Då är det värre när tomten är full i lera, för de finns det gott om hos oss. Den tar aldrig slut =(  När det fryser på och blir vinter så tror jag hela huset rör på sig. Många jular man knappt fått upp ytterdörren för hela bron har rört sig uppåt. Men sen vi dränerat och lagt markskivor så är det bra mycket bättre och till och med toalocket uppe går att ha uppfält utan att det trillar ner =)

I går gjorde jag två sorters julgodis. Här är ingredienserna till den första.


Bara att blanda i hop och köra i micron 4 min och röra, micron 4 min igen och röra. Sist tillsäter man mandeln. Till och med Annica och Marita skulle klara av detta ;))))))



Ut på en plåt och sen skär i önskade bitar.



Lite tända ljus är ett måste när man julstökar.


Gjorde även en till sort som skulle koka ca 1 tim. När den skulle hällas ut på en plåt gjorde jag något väldigt klantigt, tömde över mitt lillfinger. Satan vad ont det gjorde! Blev så förbannad att jag glömde bort kameran helt.
Den klantigheten har jag fått ärva av min mamma. Skulle kunna skriva hur mycket som helst om hennes bravader, men jag avstår den här gången. Kan berätta en kul grej. Hon fastnade i godisautomaten på jobbet så hon fick blånagel och sedan ramlade den av =)

Sätter in en bild på Eddie med sin "Rymdgris" bredvid sig. Tänk att den håller än!



Ja då vill jag önska ALLA en trevlig tredje advent och själv jobbar jag hela helgen men har kväll i morgon så jag börjar inte förren 14.00. Därför kan jag unna mig ett eller två ;) glas rött.



Kramisar!


Vinterlandskap

Ja nu tänker jag absolut inte klaga på att jag saknar snön för nu är den verkligen här =))))


Hundarna och jag älskar snön, katterna däremot längtar nog till sommaren.

Vi var upp till vårat lilla skogsdunge och letade julgran, är inte känd för att ha vackra granar men för min del får dom nästan se ut hur som helst. Huvudsaken den är äkta.
Även i år hittade vi en med lite grenar ;)
Hundarna var med och racade runt som galningar. Här är lite bilder =)

  

              


´


Den här bilder visar verkligen sitt rätta jag. Eddie skulle kunna sitta ute i snön flera timmar.

I kväll ska jag nog göra något som jag storgillar, göra godis och lyssna på julmusik.
Men först ska jag göra något mindre kul, åka till veterinären och betala =((((((

På den här skänken brukade jag ha mitt vinterlandskap, men har insett att det är lönlöst för den blev attackerad av ett gäng katter och det strök alltid med några tomtar och det mesta blev lurvigt och huller om buller ;)
Så nu har småtomtarna fått flyttat till annat ställe ;)

De använder den även för att ta sig upp på kakelugnen och när det blir för varmt där så lägger de sig här i stället.

Vi hörs!
Kramisar!

Stockholm

Då är man hemma igen och har även jobbat en dag. Tänk vad tiden går fort när man har skoj. Men ska erkänna att jag längtade hem till hundarna.
Har varit på utställning i Stockholm 4 ggr och den här var den roligaste, jag och Annica var singel där!
Är man hundgalen och shoppingnörd är detta rena paradiset.
Se själv=)))))



Då ska ni veta att detta är bara till hundarna. På lördagen gick vi lös på "Stan".

Allt känns lyckat den här helgen. Kanon bra hotell. Synd att man inte är en frukostmänniska för tänk hur det dukas upp. Men på söndagen så slog jag till med två mackor!



Lördagkväll tillbringade vi här där dom serverade supergod pasta. Åt även förrätt som bestod av vitlöksbröd.





Sen rullade vi vidare till en pub efter Vasagatan.

Mycket skratt och roliga kommentarer, men den bästa var nog Annica och taxichaffören. För att inte glömma mannen i hissen på hotellet =))))

Söndagen bestod mest av fönstershopping, för även jag kan få nog ;)
Träffade brorsan med familj och vi gjorde en liten julvandring. Här kommer det bilder från Gamla stan som jag nog tycker är den finaste delen av Stockholm.











Nu sitter jag och velar fram och tillbaka om jag ska åka upp till Byn och spela innebandy eller om det blir soffan........Hm att man ska vara så jä.la velig! När jag känner efter så vet jag vad det blir, men i bland så är det bara dumheter att göra så, bättre att köra på helt enkelt;)

Kramisar!

Julbord

Ja då är man fortfarande mätt efter ett julbord. Nu hade jag tänkt att visa bilder från Gästis, tyvär så var jag så korkad att jag inte ladda ur bilder före så jag tog två bilder, sen var kameran full. Men gå in på golies matte så får ni se mera.
Här kommer några bilder och självklart så fick jag med godiset, godisråtta som jag är =)



När vi har öst på maten så säger Goldies matte (Carina N) att tänka på hur maten är upplagd så det blir fina bilder... Hm....... det gjorde inte jag, antagligen för glupsk =)


Sånt här gillar jag! Men jag tycker lika mycket om, kanske till och med mer att göra julgodis.


Vet inte riktigt om jag vågar berätta detta men bara för en stund sen så dammsög, torkade golv, putsade fönster, strök, satte upp gardiner, kammade hundarna och klippte klorna, tvättade, plockade ur diskmaskinen och hängde tvätt. Allt detta efter julbordet och jag var hemma efter 21.00 =)
har många gånger hört att när du blir äldre så kommer du också bli kvällstrött och uppe tidigt på morgonen. Tycker jag väntar och väntar med inget händer.... Däremot så undrar jag Lena O hur det är för dig........Fniss!

Ozzy varit till veterinären i dag för den sista sprutan på ett tag och peppar, peppar så verkar det som den har hjälp. Han är "busig" som aldrig förr. Känns så skönt att få se han vara "hund".

Här kommer det en bild på mina favoritkillar ;)



God natt kramisar!

Vinter

Eftersom vi ska till Stockholm i helgen och min pappa kommer bo här med hundarna och katterna så kom han i kväll och fick lite instruktioner.
Det går väl inte missförstå vad Ozzy tycker om sin "morfar" =)



Sen har det äntligen snöat och jag gillar verkligen vintern när den ser och är så här.

Har även insett att det måste bli lite indragningar på mina tomtar, har helt enkelt inte plats. Har satt en begränsning att inga tomtar på övervåningen och så får det nog bli.


Lite belysning är ju mysigt och bor man på landet så lyser det upp en hel del. Men det får inte bli för mycket av det.





I morgon är jag bjuden av min arbetsgivare till Alfta på Gästis för att äta julbord. Får nog hoppa över frukost, lunch och middag om jag ska orka allt ;) Men det ska bli så gott och miljön är helt underbar där!
Kan hända att kameran får följa med.

Kramisar!

Tomtar

Tycker ni alla haft bra gissningar, särkilt Bittans tyckte jag om ;)

Här är svaret.













Tomtar och andra julsaker! Jag är galen i tomtar, och mycket annat ;)
Har även en gammal träsoffa full med julsaker.



Här kommer det ett litet smakprov på mina julsaker.



Sen tyckte jag att Marita hade rätt angående katterna, fniss.

Hade en katt som var väldigt likt Sotis tidigare som hette Mirran. (Hon finns med som minnen på min hemsida)
Det komiska är att de gör även samma saker, sitter i kartonger, öppnar skåp, hoppar upp på olika ställen så de har översikt, kelig men gillar inte att bli buren osv.  Vem vet hon kanske har en tass med i spelet ;) Har ju aldrig fått veta vad som hände henne.


Kartong höghus ;)

Kramisar!

Skattkista

Äntligen ledig efter en helg på jobbet. Men det har varit en lugn helg så jag ska inte klaga.

Lite snö har vi fått, ingenting att skryta med precis. Den snön som kom tidigare tinade tyvär bort. Jag saknar dom här vintrarna med mycket snö då man kunde åka slalom. Hatar verkligen töväder, åtminstånde den här sidan på året.


Avslutar med en fråga ;)
Är det någon som kan lista ut vad jag har i min kista?

Kramisar!

RSS 2.0