Fullt ös!

Ja då är det äntligen slut på den här dagen. Själv drar jag ett djupt andetag och längtar till sängen.

Hade en hel del inplanerat. Började med en rejäl sovmorgon, startade tvättmaskinen som inte låter frisk vid det här lagret speciellt inte vid centrifugering, sen åkte jag upp till "Byn" för att titta till Evelinas katter. ( Brukar vara det när hon är bortrest.) Passade på att handla lite. Hemma igen, drog i gång en tvätt igen och gjorde en deg för lussesbullar.

Medans den var på jäsning så passade jag på att äta och prata med Annica på telefon. Man vill ju vara lite effektiv ;)
Då hör jag tvättmaskinen sluta att låta så där illa som tidigare. Misstänker att nu är någonting fel. Går dit och vad får jag se, det kommer rök och luktar bränd metall. Har Annica på luren än och hon säger dra ur sladden, sladd fanns det men inte en sån man kunde dra ur. Avslutar samtalet och då ringer Marita, ringer upp henne senare. Hon måste tyckt jag yrade mest =))))
Hur som helst så skruvade jag ur säkringen och Ulf fick åka hem från jobbet och nu står tvättmaskinen utbränd på altanen.
Är glad för att jag har som vana att aldrig sätta på några maskiner och sedan lämna huset eller gå och lägga mig. Vem vet hur det hade slutat då?
Ja mitt i allt stök så hade jag ju degen som skulle kavlas ut och dessutom skulle jag på bandy. Tur att jag blev hämtad av Leffe och Mia ;)  
Men det gick vägen, lussebullar blev det, på bandy kom jag och Edsbyn vann med 5-3 mot Sandviken.Mitt nya motto är, kör så det ryker! Eller åtminstånde tills det ryker ;)

Nä, god natt!

Snö

Ja då har det kommit snö och gissa om hundarna gillar det =) Eddie är fullkomligt galen i snö och älskar att rulla sig i den.Katterna gillar inte att det är vinter. Då hoppar dom upp på kakelugnen och njuter av värmen, en till andledning varför jag skulle vilja vara katt i mitt nästa liv ;)
Men ändå giller jag vintern om det får vara runt 5-10 minus och mycket snö.
Sessan

I morgon är min enda lediga dag den här veckan, har jobbarhelg framför mig. Men vad mycket man vill hinna med den dagen! Ska nog baka lite inför advent och julpynta. Jag ÄLSKAR tomtar så de har ju blivit några stycken och varje år är jag lika förvånad över vad jag har för tomtar.
För första gången den här säsongen ska jag nog åka ner till Ön i morgon på bandy, Edsbyn-SAIK. Förstår inte varför jag slöat till mig på den fronten? Men det är väl så att det är svårt att hinna med allt skoj här i livet.

Annars så kliar sig hundarna vidare om man säger så, men de är död de löss jag har sett tack och lov.

Blir så full i skratt nu när jag sitter vid datorn och ska skriva i bloggen. Då hör jag hur Ozzy fiser och Eddie snarkar som en människa=)  Har även katter i den här flocken som gör så ;)
Visst är de underbara =)))))))))))))))))))

God natt!

I väntan på Torktumlaren

Ja då sitter man här och väntar på att torktumlaren ska bli färdig så jag kan renbädda klart så man får gå och sova någongång ;) 
Har tvättat ALLA koppel och halsband, hundtäcke, sängkläder, kuddar, täcken och slängt ut madrasserna på vädring. Sen har jag använt ett spray mot ohyra på de ställen hundarna brukar ligga. Det jag inte tänkte på var att jag slängt bort "gästkuddarna" för jag skulle köpa nya. Så nu sitter jag här...... Fniss! Typiskt JAG!

Eftersom det är torsdag så har Ozzy haft sin veckodusch. Det som kan ställa till problem är den lilla laminat sträckan från hallgolvet och in på toaletten. Men det brukar ordna sig. Sen ställer han sig vid badkaret och det är bara att lyfta i han. När jag använder fönen som låter och blåser som en orkan står han där så stilla och lugn. Finns inga ord över hur snäll och go den här hunden är.  Det gör så ont i mitt hjärta att en så underbar kille ska bli drabbad av än det ena än det andra. För mig är det en gåta hur han kan vara så glad och go.

I helgen är jag ledig och då ska ja ägna mig bara åt roliga saker med hundarna. Känner att det behövs, och att inte Eddie glöms bort mitt i allt.

kl är 00.45 och jag ska upp och jobba i morgon så nu får kuddarna vara klara, annars ligger jag på dom blöt ;)

God natt!

Löss =((((((((

Nu känns det som det bara kommer elände ur mig men i går när jag kollade igenom Ozzys päls så fann jag tre löss, plötsligt så händer det eller...?????? SUCK!
Men löss är nog en droppe i havet just nu faktiskt, det går i allafall bota.
Var till apoteket i dag och frågade efter medel mot löss. Hon undrade hur mycket hundarna vägde så sa jag 50 och 60. Då tittade hon undrande på mig 5 och 6 kg? Fniss..... Som vanligt när man bor i en liten by så finns det aldrig mediciner på apoteket till mina stora killar, men de skulle beställa så det fanns hemma i morgon.
Vet många hundar som blivit drabbade av löss den här höst/vintern.

Sen vill jag tacka ALLA ni som gett mig stöd, hjälp, omtanke och för att ni lyssnat när jag "babblat" på om Ozzy. Det känns otroligt skönt att veta att man har vänner som förstår en, det värmer.  Ingen nämd ingen glömd......

Nu lär jag nog göra ett ryck med snabeldraken och svabben, ska jobba kväll och måste få någonting gjort före.

Kramisar!

Falun

Ja då har vi varit på en tripp till Falun. Sjukgymnasten klämde och kände på Ozzy och det hon kom fram till var att han måste bygga på sig mera muskler.
Eftersom han inte har lagt på sig tidigare så har han troligen inte tillgodosett sig av protein och andra viktiga ämnen. Men sen han började med magbalsam så har han otroligt nog gått upp 3 kg.
Täcket tyckte hon var bra att vi köpt åt han.
I övrigt så var han bra fram, men stel bak när hon stretcha "låret". Det var viktigt att vi gjorde det efter promenader och andra fysiska aktiviteter.
Simträna är något som vi ska fundera på igen.
Han fick Cartropen injektion som han ska ha 1 varje vecka i sammanlagt 4 v. Sen 1 efter ett halv år för att sedan ta 1 varje år. Det här blir istället för att jag ger han glucosamin.
Vi bytte även foder till Royal Canins skin support, ska vara bra för klåda, irriterad hud, pälsafall m.m Det innehåller även omega 3 och omega 6. Känns skönt att minska ner alla blandningar. När jag gör hans "blandning" så känns det i bland som man är en riktig "kuckelmuckelmatte" =)))))
Ja summering av dagen får nog bli att jag känner mig rätt nöjd och jag har väl  insett, han kommer inte leva tills han blir 37 år.........;)

Vill åndå dela med mig av bilderna efter duschningen i går. Jag ryser varje gång jag ser dom =((((((((((((((

Det ser ut om jag håller fast huvudet, men det är godis från min hand som han äter =))))


Det syns inte så bra på bilden, men när vi duschat bort skorv så hade han vissa ställen som var röd och irriterad. Nästan lite blod.Behöver nog inte kommentera vems svans som är vem. För det är faktiskt två landseersvansar ;)

Ha en härlig fredag kväll!

Kramisar!

Träna

Nu har allt jag beställt åt Ozzy kommit. Täcket passade och han accepterar att ha det på sig, tack och lov!Vill visa hur trött man kan vara bara av att vara tillsammans =)När det var dags för städningen i går så visade Ozzy och Eddie tydligt hur mycket de gillade det =)))


Där låg de och riktigt sura.

Men i dag så blir det riktig skoj, har tid hos Kats för hundträning. Känner att jag behöver en sån injektion nu efter allt som varit.
När jag kommer hem blir det en dusch för Ozzy med hans nya schampo som luktar kattlåda.
Sen i morgon åker vi till Falun med Ozzy för att träffa sjukgymnasten. Känns bra att få åka dit så hon får stämma av hur han är nu mot för 1 år sedan.


Vår allas "Lillälskling" Jag tror att hela min familj går och funderar på hur det ska bli med han. Han har och ger oss så otroligt mycket!

Kramisar!

Sebakös adenit (SA)

Ska erkänna att jag varit nervös för den här dagen då Ozzy skulle till veterinären och det är med blandande känslor jag gick därifrån.
Om vi börjar med hudsjukdommen som heter sebakös adenit som förkortas SA.
Hon tyckte han såg illa däran i pälsen och att vi måste återfukta bättre. Helst duscha 1-2 ggr/vecka med olika schampo som återfuktar mycket. Blanda ihop en spray med propylenglykol som vi ska spraya på han flera ggr/dag samt aloe vera olja. Det gäller att återfukta huden eftersom han inte producerar talg i hårsäckarna. Lyckas vi inte med det så kommer han fortsätta att ha sin klåda =(
En annan sak är att han är mera mottaglig för andra infektioner i huden för hans är inte "frisk" i den, hoppas ni förstår vad jag menar.
Här kan ni läsa mer om den http://www.akita-in.com/SA.html
Ska beställa ett "back on track" täcke i morgon åt han. Hoppas han finner sig i att ha det på sig. 
Passade även på att klämma och känna på hans leder och muskler. Där fick jag nog en liten chock. Har tyckt han varit så pigg den sista tiden. Men när hon böjde på hans leder så skrek han till. Värst fram och det kunde bero på antingen att det bildat artros men troligen så är det för att han belastar fel pga att han har spondylos. Han var också stel bak. Så i morgon blir det till att ringa sjukgymnasten för en riktig bedömning.
Men trots allt så tyckte hon att han var en riktig glad och pigg kille, Ozzy älskar att åka till veterinären. Där kan man pussas och lukta på alla konstiga dofter som finns.

Men något positivt har jag att komma med, Ozzy väger 50 kg. Helt otroligt, så mycket har han aldrig vägt. Ändå så är han väldigt smal. Men på han så skadar det nog inte.
Eddie hade också gått upp till 61 kg, mer än så behövs nog inte på han.

Nu håller jag mina tummar på att min älskade "Lillkråka" ska bli så bra som möjligt!

God natt kramisar!


Klåda =(

I dag har jag ringt till veterinären. Ozzy har sån hemsk klåda.
Just nu är den som värst på ryggen och han tappar även päls där. I bland så undrar jag vart detta ska sluta. Jag skulle kunna göra vad som helst bara han fick vara fri från den hemska  klådan och den där eländiga spondylosen.
Har funderat om jag ska köpa ett täcke åt han nu när det blir vinter. Han har ingen underpäls och den päls han har är helt livlös =((((((((Alla ser att det är en landseersvans va?? Nä skämt och sido han har ingen svans att skryta med =(
Det var från violkörteln det började, sen har det spridit sig på ryggen.
Jag fasar för att han ska tappa päls på hela kroppen.Här ser man att hans päls är "död" och ingen underpäls.

Som ni ser så har det blivit som svart skorv. Hårstrårna sitter löst så det är bara att plocka och då följer det med en massa skorv.

Nog med elände. Tog bilder på Signe när hon hade en liten fest =)

Kolla in morrhåren =))))

I morgon ska jag ställa klockan fast jag jobbar kväll för då kommer Doris. Ska passa henne när Evelina jobbar.
Så Lena, i morgon kväll blir jag inte lätt att "tass" med ;)Stor och liten =)
Eddie med "cigarren" i mun och Doris bredvid.  Även Ozzy vill vara med på ett hörn.

 Avslutar med en bild på Ozzy. Jag beundrar denna hund så. Trots denna klåda och allt han fått gå igenom så är han så underbar mot oss!!!!! Det skulle vara vi människor det ;)Nä nu ska jag i väg och jaga en liten vit boll 1 timme. Vi hörs!

Kramisar!

RSS 2.0