Lurvpösarna ;)

De senaste dagarna har det blivit dåligt på att skriva här, däremot så har jag lagt spår 2 ggr den här veckan observera att det bara är tisdag ;) Rätt bra för att vara jag.
Trodde Eddie skulle få svårt med sitt i dag eftersom det var otroligt längesedan han gick ett men han var den som gjorde det bästa resultatet.
Har även anmält Eddie till agility och Ozzy tíll eftersökkurs.

Sen kan jag berätta att jag kom i håg min pappas födelsedag i går, plötsligt så händer det ;)
Här har vi "Prinsen på ärten".......


.....och här "Lurvpösarna stor och liten" =)))))))

Kramisar!


Eddan Peddan

Oj! Så här tidigt har jag aldrig skrivit i min blogg, blev väckt av jobbet ;)
Eftersom Ozzy har fått mycket uppmärksamhet här så blir det Eddie show i dag =)


Peddan, det namnet brukar han få heta när det där buset kommer in i han.Såg att Annica skrivit en kommentar i gästboken om Ko ruke- rullaren Peddan =)  Här kommer förklaringen och bevis.
På sommaren så lånar vi ut våra åkrar till ett gäng kossor. Till Eddies lycka så lämnar de spår efter sig, se själv.


100% koruka =(((((( Tur att det inte finns "luktdatorer".
Förstod direkt vad det var på gång när jag såg han rulla sig i kohagen och sånna gånger hade det varit fördel med en mindre variant av hund ;)
Tycker iallafall han ser rätt nöjd ut, ni skulle veta hur glad jag var där bakom kameran.
Vi får väl se hur det går den här sommaren ;)

Kramisar!Årets premiär simning

Hemma igen efter en skogspromenad. Det som göms i snö kommer fram i tö och det stämde i dag, den här glömde Ozzy i skogen under hösten någongång. I dag tittade den fram ;)


-Eftersom du matte inte kommer pinka, nosa och springa omkring så får du ta den åt mig ;)Ozzy fick vattendoft i nosen och hittade den här "pölen" av vårvatten. Det är en fröjd att få se landseer simma omkring och njuta i vatten. Går inte att missa den gläjden de utstrålar.De kan helt enkelt inte låta bli att simma ett varv ;)

Upptäkte en bra sak, Eddie har förbättrat sin simteknik. Tidigare har hans rygg varit  täckt av vatten. Den här gången var ryggen torr när han klev upp.De simmade till andra "sidan" och vände.

Sen gick dom upp samtidigt och ruskade sig =)
De skulle nog kunna göra vad som helst för att få ta sig en simtur.
Själv tycker jag det är maffigt att se två stora hundar som på land kan verka så klumpig och i vatten bara sväva fram i en härlig fart och verkligen visar att detta är livet. Det är lycka ;)

Kramisar!

Bryta i hop och gå vidare

Ja så känns det när det gäller min kära Ozzy. Försöker verkligen att tänka positivt men just nu är det svårt. Han har ju fått mer päls och ser mycket bättre ut på svans och rygg, men så i dag så upptäckte jag på hans huvud där han har sin vita strimma att det bildtas skorv och den här gången har det vätskas. Mina tankar hamnar på hur detta kan sluta, kan han få det i hela ansiktet? Har sett hur han kliar sig runt ansiktet mot öronen men jag har trott det varit öronen igen som ska till och krångla.


Skulle helst vilja duscha han i kväll men varmvattenberedaren tacka för sig i morse efter trogna 35 år. Får nöja oss med aloe vera salva och dusch i morgon.


Hittade denna bland alla bilder och man ser på Ozzy hur han riktigt är nyfiken på livet och helt ovetande vad komma skall. Pälsen är helt underbar och nu skäms jag att jag då tyckte han hade lite päls.
Vad var det som gick snett, hade jag kunnat gjort något annorlunda, har spondylosen något med sebakös adenit att göra, bar han på det länge innan jag upptäckte det????? Gud vad jag har ältat i dessa frågor och många fler.

Jag brukar inte gilla att avsluta negativt i blogggen och tänker inte göra den här gången heller ;)
Förrgår var vi med ett gäng och la spår, hade Ozzy med mig och det gick rätt bra. Han var nog för ivrig och tappade bort det några gånger i början, spårade i cirklar som jag aldrig sett han göra annars. När jag väl lyckats bromsa in han så gick det bättre.
Var meningen att det skulle bli bilder men jag glömde bort kameran efter att jag satte batteriet i laddaren =(

Har även börjat med en valpkurs och det kändes lite pirrigt i början eftersom det är första gången jag är själv som instruktör. Men så kul att se hur de jobbar med sina valpar.

Kramisar!


Påsk & Blandat

Då var det några dagar sen jag skrev här igen., men i bland så finns det inte utrymme för det ;)

Syrran och hennes familj är hemma över påsken, åker hem i morgon =(
Var ledig på långfredagen och bjuden till morsan på mat, vad vi gjorde sen skäms man för att berätta men det börjar på B och slutar på O.
Den här gången kändes det som att jag skulle få överraska dom, vilket jag också gjorde ;)Gårdagen var vi till Bollnäs och även här behöver jag nog inte tala om vad vi gjorde, börja på S och slutar på A.
Kvällen var vi hos oss och åt bland annat påskmat och annat "joll".
Eddie har ju kommit på en lek som vi kallar för "passa dig leken". Han har en leksak i munnen som han "tror" han inte får ha, sen ska vi säga "passa dig du!" och jaga han. Han ser så skojig ut när han skuttar runt och fjantar sig. Han älskar att göra det här med Pontus och hoppar i takt med han =)


Kom igen Pontus nu kör vi =)

Här var det tänkt att jag skulle lägga mig, om plats finnes ;)Likadant igår men med andra fyrbeningar ;)

Nu blir det lite bokläsning innan jag drar till jobbet.

Kramisar!

Hundbus & Bilder

Roligt när man träffar människor som har lika stora hundar som en själv ;)
Ki och hennes leonberger tikar Akima och Iza träffade jag och Eddie uppe vid grustaget i kväll.
Hade kameran med för att nu skulle det fotas! Hemma igen och tittar på bilderna, tänker på den där damen som skulle filma sin gubbe när han badade och hon skrek att "han simmade ur bild". Våra hundar sprang ur bild!
Se själv =)

Här kommer några som man nästan ser vad det är för något ;)
Eddie & Iza


Iza, Eddie och Akima


Bilden talar tydligt vad Eddie tycker om vintern.Snälla snö, du kan väl stanna ett tag till!
Eddie


Peddan =)

PRO Ozzy fick hålla ställningarna hemma. Hans kropp pallar inte racet som var idag. Kan hända att han får träffa Akima själv nån dag. Vi får se ;)

Tack Ki för en trevlig och rolig promenad!

Kramisar!


Måndag

Jaha måndag kväll och känns som jag inte varit hemma någonting i dag, började jobba 8.30 och slutade 17.30. Styrelsemöte 18.30 och innebandy 20.00-21.00. Vissa dagar räcker inte timmarna till på något konstigt vis ;)

I helgen passade jag på att städa och slänga lite saker. Lördag var jag även ute och njöt av den underbara våren, hörde även tranorna.Medans jag letade mig till solen så fanns det två som istället sökte sig till skuggan =)

Vem vill ha min kärlekskyss =))) 100% naggning ingår ;)
Eddie får mig att tänka på den här filmen från 80-talet, Turner & Houch.
Men du kan väl resa på dig och leka med mig, nähe ligg där och tjura!Under den här björken satt jag och njöt av våren =)

Är så rörd och glad över alla ni som skriver här, skickar sms mail, och som har kontakt med mig när det gäller Ozzy. En JÄTTE BAMSE KRAM till er!!!!!! Har fått ett så stort stöd och förståelse av er alla över hur mycket hundarna betyder för mig.

Kramisar!

RSS 2.0