Bingo

En fredag kväll som denna och med intresse för bandy ska man egentligen vara nere på ön för att se Edsbyn-Hammarby. Men jag var bjuden till morsan för att äta gott och spela bingo med henne och mina mostrar Siv och Birgitta, tyvär så kunde inte Kristina komma.Som ni förstått så har jag en knasig släkt och jag antar att även jag tillhör den ;)
Det är så att vi köper lite olika saker och slår in dom i paket eller "tyllar" in dom som vi säger här uppe ;)
När man får bingo så väljer man ett paket.
Mycket "joll" och roliga kommentarer kom fram under kvällen =)Vad sägs om mina vinster =)
Tack för god mat och en rolig kväll!Ulf har fått en kamera av sin arbetsgivare, skulle vara min det =(
Hur som helst så är den kameran betydligt bättre än min förra så nu är det roligt att fota igen, fast jag vill köpa en ännu bättre.
De här bilderna som är med i dagens blogg är tagen med den nya."Struts Ozzy"Mina hundar är galen i snuttedjur, tur att det finns Erikshjälpen så man kan fynda ;)

Den här skylten fick jag av Annica för några år sedan och den passar så bra.
Många gånger får jag höra när man har fyra katter och två hundar att fy vad hår det ska vara överallt och vad jobbigt. Jag tänker inte så längre, har vänt på det och brukar svara att det kommer en dag då jag kommer sakna just dom här katt/hundhåren. Jag kör gärna "snabeldraken" några extra gånger.  Passa på att ta tillvara på tiden ni får ha era älsklingar till låns.

Ja nu sitter man här och klockan visar 00:30, väntar på att tvättmaskinen ska bli klar och att jag ska få sätta igång en till. Sen blir det natta.
Varför är vi så få som är nattugglor??????? Kan hända att vi är fridlysta, nån som vet ;)

Kramisar!

Kråkberget

I dag tänkte jag ta med er på en promenad i Hälsingeskogarna, Kråkberget.
 Av alla platser jag varit på så är det här jag trivs bäst. Det bästa med den är att jag har den inpå knutarna.
Så följ med!


Här är det hundrace. När jag var liten brukade vi åka snowrace och pulka här. Vi kallar det för Tvärsvan.


Ner ner ner nedför backen ner......


Det här stället kallas för Klinga, om jag inte minns fel. Mycket konstiga namn finns det.


Den här stigen brukar vi gå i bland, men i dag så skulle det bli lite för jobbigt.


Så vi går den här i stället. Det var förresten här Annica och jag såg björnspåren.
Det ligger borester efter den här vägen/stigen och skogen känns nästan levande, speciellt på sommaren. Man känner på något vis att det funnits liv här och lite iaktagen. Vet att det låter knasigt men det är bara så, fniss.
Men nu är det mesta överväxt.

Promenaden bjuder på riktiga konstverk. Så himla vackert!


Eddie som gärna poserar framför kameran. Försökte även få Ozzy dit men tror att han känner av sin stelhet i djupsnö.


Grenar hänger ner över oss, är som tunnlar att gå igenom. Så bucka er så ni inte får snö innanför tröjan.


Ännu mer konstverk stöter vi på. Allt känns trolskt.


Efter att plumsat på stigen så känns det skönt att få komma upp på den här plogade vägen som grannen brukar träna sina hästar på.


På vänstra sidan av stigen är grustaget.


De sägs att bergen är blå i hälsingland, men i dag är de kanske mer vit =)


Tror vi har hittat vägen till himlen, eller vägen till mitt paradis.


Nu skulle man tro att vi lever som på 18-talet, men det här har jag aldrig mött tidigare på promenader. Såg så himla mysigt ut.


Ozzy tillbaka på ruta ett.


Eddie passar på att äta lite snö.
Det här var vad jag bjöd på i dag, nästa gång är ni välkommen och följa med live =)

Kramisar!

Ozzy

En vecka sen sist jag skrev här, har prioterat min blogg för dåligt helt enkelt.
Jobbat hela helgen och efter kvällens pass blev det en dusch för Ozzy.
Tidigare har vi i princip mutat in han i badrummet.  I dag går han in, hoppar i karet och sätter sig. Då blir man rörd som matte.

Den här bilden är från i kväll.


Datum 081113, första badet med lershampo


Svansen i dag, den som svarat bäst på behandlingen.


Datum 081113


Här i nacken är det största problemet nu. När jag fönade så ville han hjälpa till med att klia sig. Det har han inte gjort tidigare.
Han är så himla go, glad och vill verkligen alla väl. Så orättvisst att han ska gå igenom detta. Att han ska behöva drabbas av två sjukdommar som inte går att bota, bara lindra.

Många tårar har jag haft men det lovar jag dig Ozzy att så länge jag kan lindra och göra det så bra som möjligt och med resultat sviker jag dig aldrig / Matte


Känns inte bra att avsluta negativt så vill dela med mig av vintern som kom tillbaka.
I dag när jag skulle åka till jobbet var jag nära att göra som Eddie här när jag såg all snö på bilen =)Kramisar!


Eddie med drag i =)

Nu ska ni få veta vad det var jag förberedde Eddie och mig till. Se själv=)))))Har länge funderat på att låta Eddie dra mig på skidor så i fredags inhandlade jag på Knåda sport skidor, pjäxor och stavar. Visste inte om jag överhuvudtaget kunde stå på ett par längdskidor. Åker numera bara slalom, längd var det nog senast i lågstadiet.
Provade lite på åkern i går med båda hundarna. Ozzy fattade så gott som direkt vad han skulle göra och fick dra mig ca 20 meter lätt nedförsbacke. Tanken är inte att det är han som ska dra, måste vara försiktig med den "skröplige" mannen.
Sen var det Eddies tur och han ville helst springa på sidan och sen lite bakåt osv., fniss!
När han sen fick syn på något i skogen så avslutade vi det hela, fick en bild framför mig hur det skulle se ut med en galoperande Eddie och bakom en bambi stapplande matte på skidor och dessutom rakt upp för berget.
I dag provade vi igen med gott resultat, se själv. Fniss!
Ser faktiskt ut som Ozzy står och flinar åt mig i bakrunden.
Nästa gång ska jag använda midjebälte som jag kan sätta fast kopplet i som det är "karuscha" i.Efter den här vurpan så tog vi en skogspromenad, utan skidor ;)
Väl hemma blev det middag, kycklingspett med ris och jordnötsås.Kramisar!

Projekt

Nu känner jag mig helt återställd efter förskylningen, alltså till mitt normala. Synd att skryta ;)
Ledig fre, lör och söndag. Känns helt underbart!
Nu har jag många saker jag vill göra, men bara roliga. Redan i morgon blir det en. Ska hålla er lite till på sträckbänken. Kan säga så här att de ena gäller Eddie och att jag behöver nog teckna en rejäl livförsäkring =)))) Ska iallafall inhandla lite saker i morgon. Så håll till godo.
Sen är jag inne på att göra om lite i hemmet. Mitt gamla tonårsrum är snart klar, började för typ 4 år sedan att tapetsera, fniss. Man kan väl säga att det mer eller mindre blivit som ett förråd. Se själv.

 

I söndas fick Ozzy sin veckodusch, jag har svårt att se med de som inte ser han dagligen tycker det kommit lite mer päls på svansen. Jag hoppas så att det ska ge resultat.
Efter varje dusch så fotar jag han, kommer bilder så småningom.

På onsdag tar Evelina och jag en tripp till Kupolen för att stilla shoppingtarmen =) Få se om vi lyckas även denna gång, fniss!  Vi har en förmåga att prata och vimsa bort oss helt. Hoppas du Annica tar dig en sväng dit så vi får träffas, äta och fika gott! Om inte annat kan du väl leda oss hemåt sen vi varit till Djurmagasinet =)))))

God natt!

Kramisar!


Julplundring

Ja då var julen ute för den här gången. Varenda gång så svär jag av förbannelse varför jag plockar fram som jag gör. Det tar nästan två dagar att bli färdig.
Känns skönt när allt blir klart och det blir slut på alla storhelger, man får vara sig själv på något vis.
Som alltid när jag ska göra något så lyckas jag med det ovanliga, hur många har skurit sig på en gardin stång????!!!!! Gissar att det är jag och ingen mer...........
När jag plockat och grejat så gjorde jag en rolig upptäckt, mitt hem är anpassat efter mina djur och det är många gånger omedvetet. I köksfönstret hade jag inte ställt något i hörnet där katterna brukar ligga och spana, inga saker som jag absolut inte vill se i tusen bitar i en svansnivå som Ozzy och Eddie kan göra sig skyldig till osv.... Man undrar vem som bor hos vem ;)

Efter att tittat på körslaget och en fullmåne som lyste upp kvällen begav vi oss till Viksjön där det pimplades lake. Ozzy med täcke på och Eddie med klövjeväska och lite "helginnehåll".Tidigare på dan så hade vi besök av Morsan och Bengt, Eddie kände sig mer eller mindre tillklämd =)


I morgon blir det ett besök hos min farmor som bor på ett gruppboende i Edsbyn, har även en jul att städa ut där. Men betydligt mycket mindre saker ;)

Avslutar med bilder från när det var ca 25 grader kallt här, ser även att klocka är två på natten. Blir nog till att sova länge i morgon igen =)))
Otroligt hur grenar och träd är vinterklädd.
Ser ni tassarna genom "spjälorna"


Den "farliga" vakthunden =)))))))


Vill visa hur Ozzys päls ser ut nu, den är inte särskilt tät, men bra mycket finare nu än för någon månad sen.


Kramisar!

Förskyld =(

Nu är det ett tag sen det blev något skrivit här. Jobbade mycket vid nyår och när jag äntligen blev ledig två dagar så blev man förskyld. Hela dagen i går låg jag nere i soffan och snora, frös, nös, torka ögonen och sappade mellan alla kanaler och jag som tittar väldigt lite på tv kan konstatera att jag inte kan ha missat mycket.
Sjukskrev mig i dag och i morgon. Undrar hur det sett ut om jag inte tagit den där influensavaccinationen i höstas =))) har aldrig gjort det tidigare och när man blir bjuden av arbetsgivaren så klart man slår till ;))))))

Någonting tråkigt hände på nyårsafton när jag jobbade kväll. Ulf skulle gå en liten kvällspromenad med hundarna och klockan var strax efter kl 18.00
När de plötligt börjar smälla av raketer inte långt ifrån dom. Hundarna reagerar inte något speciellt. Han vänder och går hemåt igen. Då börjar det att blixtra och det blir ett sånt där ljust sken efter backen som det "smattrar" om.  Då blir hundarna livrädda och drar i princip Ulf hem. Väl hemma och de kommer upp på bron blir det kamp om vem som ska in först och Ozzy flyger till sist på Eddie som försvarar sig. Det slutar med att Ozzy blir biten i örat och blöder som tusan. Hela vårat kök är inblodat efter Ozzys alla ruskningar.  Har inte fått bort allt än. När jag kom hem så skrek han när jag ville titta på örat men det har gått bra och det läker fint.
Var orolig hur det skulle gå i fortsättningen efter detta, Ozzy har inte brytt sig tidigare för smällare och raketer. Eddie däremot har sökt stöd och vi har verkligen gjort allt för att han inte ska få det. På nyårsdagen så visade Ozzy ingenting, han låg med sin mjukis och snuttade på som vanligt, däremot Eddie gick runt, runt och tittade på oss med en sökande blick, men efter en stund så gick han och la sig på sin trygga plats. Gav även droppar som jag fått av Kats.

Tidigare i veckan gick vi en promenad på Kråkberget med killarna. Hade kameran med men det blev inte många bilder.Eddie i djupsnö.Ozzy som "Rocky", ser ut som han ska in i en boxningsring när han har täcket på =))))
Eddie i bakgrunden har lite tass problem.


Snö och åter snö. I det lilla röda huset bor vi.

Nu ska jag snora vidare till sängen.

Kramisar!

RSS 2.0