Faludjursjukhus

Då har Eddie fått en genom gång.  Sjukgymnasten tyckte han var mjuk och fin i sina leder och muskler. Bra att han har Hd a eftersom spondylosen sitter långt bak så blir det en belastning och då måste höfterna vara ok. Själv har jag tyckt att han blivit svankig och hon kände att han var svag på mitten av ryggen. Vi gick en promenad i rask takt för hon ville se hur han rörde sig och det är som jag alltid tyckt han är väldigt kohasig bak, däremot så har han fina vinklar stående. På promenader springer han mer i galopp än i trav så det ska vi försöka ändra på så ryggen blir mer stärkt. Sen är det terräng och vattenträning som gäller och fortsätta med nyponpulver. Sen tipsa hon om pilatus boll, att hunden ska lägga upp tassen armbågen på den och hålla balansen, bra träning för rygg.
Hon var väldigt positiv till att han inte visa några symtom till smärta och de enda jag kan komma på som han visar i vardagen är att han inte hoppar in i bilen.
Sen tog hon en titt på Ozzy och där är det väl mindre bra om man säger så. Hans bakben har minskat i omkrets med 4 cm de senaste 7 mån i =(  Om det beror på att han inte har vattentränat sen dess eller nått annat vet vi inte. Dessutom så känns det på hans rygg att spondylosen växer vidare och gör han stel =(((((((((((((((((((((
En annan sak som är oroväckande med han är att han inte lägger på sig något, man kan undra om han verkligen tar upp alla näringsämnen som han verkligen behöver.
Ja om ni visste vad jag är glad att vattensäsongen är här ;)
Efter besöket där så drog vi vidare till Smedjebacken där vi blev bjuden på gratäng och stek. Tack Annica och Kenneth för god mat!
Sen stod hundarna för underhållningen =)))))
Se själv ;)StelOzzy försöker på sig en liten lekflirt ;)

Ja vad säger man om syskonen knas, Eddie mitt i det gröna =)Dricka snuskvatten efter nån annan, nä jag föredrar rinnande färskt ;)

Blev inte så mycket syskonen knas den här gången ;) Kan hända att de blivit lite vuxen =)

Kramisar!

Födelsedagar gånger flera

I dag kom Doris och Evelina hit för att fira fyra "födelsedagsbarn". Eftersom Evelina hade andra saker inbokat på eftermiddag så fick det göras kl 10.00 på förmiddagen. Vid den tiden är man inte sugen på tårtor så jag bjöd på lite frukost, Evelina hade dagsfärska ägg med sig.


Frukost för två ;)


Evelina och Doris var så snäll,  båda hundarna fick varsitt paket med ett tuggben.


Ozzy kämpar på med sitt paket, ni anar inte vad som var i ;)


Doris och Ozzy.


Mattes present.

I morgon åker vi till faludjursjukhus, Eddie ska träffa sjukgymnasten Ann Essner. Har jag tur så ska hon även ta sig en titt på Ozzy. Peppar peppar ta i trä så har han varit piggare i dag. Inte alls lika deppig.
Vi kommer även åka vidare till Smedjebacken och hälsa på.
Men det lär bli en till natt sömnlös, lär nog grubbla och vara nervös inför morgondagen. Jag gör som jag brukar, tänker det värsta så blir det förhoppningsvis lite bättre ;)
Tack Lena för att du jobbar min kväll i morgon! Mina jobbarkompisar är helt underbara. Men det lär nog dröja ett tag innan värmen kommer.......... Typ vecka 29 ;)

Kramisar!

Orolig

Någonting är fel med Ozzy, problemet är att jag inte kan sätta fingret på det och det gör mig så jävla frustrerad! I bland får jag känslan att han vill säga mig att matte jag mår inte bra men jag gör så gott jag kan, vet att det låter superknasigt och urkorkat, säkert en inbillning från mig bara. Man kanske blir lite galen efter allt som hänt hundarna.
Det som gör mig orolig är att han blir sur på Eddie för minsta lilla och är inte lika glad som tidigare. Han brukar alltid komma och visa sin glädje när man kommer hem. Hämtar något att ha i munnen och blir alldeles till sig. De senaste dagarna har han kommit fram och nosat lite och sen gått och lagt sig igen.
Tycker inte han haltar däremot så kanske lite stel eller att han rör sig ansträngande fram.
Finns det något som kan knäcka en matte så är det när ens djur inte mår bra. Dessutom så mår man inge vidare själv, kommer nog bli tvångsintagen av folk med vita rockar snart ;)

Men i morgon kommer Evelina och Doris hit, ska bli så himla kul och nu ska jag chocka er lite, de kommer redan vid 10-tiden så här ska bjudas på frukost ;) . Så tidigt har jag nog aldrig haft främmande. Vi brukar träffas varje gång när hundarna och vi fyller år. Nu har vi Doris, Ozzy, Evelina och mig vi ska fira =)

Avslutar med lite bilder på mor och dotter ;)

Det bästa man har ställer man på bordet ;)


Mizzy gillar också grillat =)

Kramisar!

Söndag


Den här dagen var det avslutning av valpkursen. Med kanonväder, duktiga valpar och ägare avslutade vi dagen med att grilla korv ;)
Har varit roligt och intressant att ha kursen, lite nervös till en början eftersom detta var min första jag hade själv.
Hoppas de får många givande och roliga år tillsammans.

Nu på kvällen har vi varit på kråkberget med grabbarna.

Vilken härlig grönska det är nu, bakom träden i mitten skymtar man vårat hus. Underbart med naturen inpå knutarna =)


På en stor sten växer det "natt och dag" som vi kallar det.Djurälskare som jag är, men spindlar har jag svårt för.

Ozzy har även fått en släng av duschen, den här gången drog vi vattenslangen genom fönstret och ut. Så härligt att slippa skura badrummet varenda gång ;)
Han måste gilla det för han kommer fram och ställer sig vid duschen. Säkert så minskar klådan.
Känner mig trött efter att varit ute hela dagen så jag somnar nog med boken i huvudet, tur det är en pocket ;)

Kramisar!


Ozzy 6 år


Hipp, hipp, hurra! Ozzy fyller 6 år i dag. Just nu skulle jag faktiskt vilja bromsa tiden, fattar inte vart åren har tagit vägen?
Kommer så väl i håg den eftermiddagen för 6 år sedan när Nina från Kullarnas kennel ringde och berättade att nu var valparna födda och det fanns en liten kille till oss. Kommer till och med i håg att jag lagade mat, vilken mat och att jag skulle i väg och jobba kväll. Det måste betyda att du Ozzy är bland det bästa jag fått uppleva.
Förberedelserna var enorma, tror jag gjorde allt enligt "regelboken" du skulle ju bli min första hund och jag ville göra allt rätt ;) Väntan var hemsk, dagarna kändes som år.
Känslan när Nina räckte över dig till min famn gör mig fortfarande rörd av glädje, äntligen skulle jag få dela vardagen med en liten valp. Tror faktiskt att det är här mitt liv börjar =)
Vi har kämpat oss igenom det mesta och många tårar har det blivit, senast Lördags kväll. Satt uppe och masserade dig för du visade smärta. Kände mig uppgiven, ledsen och förbannad på mig själv som inte hade stretchat dig tillräckligt. Varför ska du utsättas för detta? Du ger oss så otroligt mycket glädje så vi kan inte bara ge upp, vi ska kämpa tillsammans! Tack och lov så blev du bättre och än en gång kan jag pusta ut.
Grattis på födelsedagen min älskade Ozzy!

Kram Matte

Här lite bilder från "kalaset" =))))


Ståtlig sexåring. Ozzy tackar Ästher för paketet ;)


kolla in öronen =)


Självklart så fanns det "gäster" med på kalaset.


Sen blev det paket.

Vad kan vara bättre än en "Nin" att snutta på ;)

Kramisar!

Viltspår

Då sitter man här några dagar efter beskedet om Eddie. Känns overkligt men ändå inte på något vis. Förbannad, uppgiven, chockad och givitvis ledsen har jag varit och är. Skulle jag få en krona för varje tår så vore jag nog miljonär vid det här laget ;)
Men den här gången behöver jag inte vara som en dektektiv och leta, söka och ta reda på om sjukdomen, vet vad det handlar om. Om det nu är någon tröst.
29 maj ska vi till Falun och träffa sjukgymnast Ann Essner, får se vad hon har att säga.
Efter att anmält Eddie till agility, något han verkligen gíllar och det enda som han gör med störning så känns det jävligt bittert. Men å andra sidan så är jag glad att jag beställde röntgen före så jag inte kört på och sen fått vetat att han har spondylos.

Men en sak vill jag berätta och den här gången är det något positivt!
Ozzy klarade sitt anlagsprov i viltspår i går med 42 poäng! Han har ett stort intresse för nosarbete och jag hoppas det kommer gå bra även i öppenklass.
Vill tacka instruktörerna Anita och Marianne, utan er hade det inte blivit något ;)

Kramisar!


Spondylos=Eddie

Jo det är faktiskt sant. Ringde i går för att boka en tid och fick komma redan idag.


På den här bilden syns det tydligt att det snart bildats spondylosbryggor på två olika ställen. Till skillnad mot för Ozzy så är det "friska" kotor mellan de drabbade.


Här syns det även att det finns vissa som är på "gång".

Många frågor cirkulerar runt i skallen på en just nu och man vet inte riktigt när/var/hur man ska göra.
Ska kontakta samma sjukgymnast som jag har åt Ozzy för att rådfråga. Men en sak vet jag  Ozzy & Eddie kommer förr eller senare få mera problem med den här skiten, de blir aldrig fri den.
Ozzy & Eddie = Spondylos
Matte Carina = Uppgiven =(((((((((((((((((((((((((((((((((

Kramisar!

Klubbläger


Här hade Edsbynsbrukshundklubb sitt läger i helgen. Ett toppenställe som passade perfekt.
Ozzy och jag packade våra väskor fredags och drog dit. Kom dit ganska sent så det var mest sitta och prata och fundera på hur man ville lägga upp dagarna. Medans vi tvåbenta gjorde det så satt Ozzy på vårat rum och mest skällde. Kan hända att han hade synpunkter som han ville flika in med ;)
Sen fick han sitta med oss och snutta på sin kådis, blev lugnast så.


Här ska jag och min matte sova i natt.


Var är brudarna? Hallå Siri och Bita!


Nä då matte, inga tjejer på rummet ;)

Lördag morgon åkte vi ut till skogen. Delade upp oss i två sökgrupper. Var nyfiken på hur Ozzy skulle göra för det var inte i går han tränade sök precis.


Hade en synretning just därför.
Här har Ozzy hittat figuranten Sara.
På efter middagen bytte sökgrupperna sökrutor med varandra och jag la in sökrullen och trots att vi inte tränat det på länge så gjorde han det bra. Är så nöjd med han och på sista skicket hade han nog det största draget ut.

Kvällen var det bastu och på menyn grillning. Sussie, Anna och jag gick även ut tre blodspår som skulle få ligga tills i dag och medans matte gjorde det tog Ozzy sig en STOR tupplur =)


Här går Ozzy blodspåret.
Fy tusan vad jag är bäst som hittat klövern =)
Ungefär så tycker jag hans uttryck är när han hittar dom.
På slutet "vinda" han in klövern och ville hellre ta den vägen som var närmast, men till sist gick han spåret.


Ursäkta mig men hur många sånna här har ni spårat?????

Efter spåret tog vi en promenad till Orbaden där hundarna fick bada lite. Tyvär inga kort därifrån.

En härlig helg har det varit och mycket skratt...........
Lärt mig massor och vad kul det är att umgås med lika sinnande galna hundmänniskor.
Det här gör jag och Ozzy gärna om, just nu ligger han och soooooover och laddar batterierna för morgondagens kurs.

Sen har jag velat fram och tillbaka i kväll och har nu bestämt mig för att boka tid åt Eddie för rtg, visar det sig att han har spondylos blir det ingen agilitykurs för han =(

Denna kväll blir jag nog inte en nattuggla ;)
Kramisar!

Spondylos helvete!

Ja vet att det låter illa men det är de enda ord som passar in. Eddies syrra Älsa har fått den diagnosen i dag och det känns för jävligt! Usch vad svordomar det kommer ur mig här i bloggen men det är precis så jag känner det. Jag känner nästan fler hundar med än utan och då är dom utan inte rtg. Kan detta vara toppen av ett isberg?
Då återstår nästa fråga, Eddie har han det? Tanken gör mig skräckslagen!
Finner inga ord till dig Annica, du förstår precis vad jag menar =(

Blir lungt här på bloggen över helgen, möjligen söndagkväll kan det bli något. Ozzy och jag ska på klubbläger.

Kramisar!

Utflykt

Gårdagen laddade vi picknick korgen med goda tillbehör ;)

Bilen styrde vi mot Voxna och stoppet blev vid.......Hit brukar vi åka med hundarna varje år, det är så otroligt vackert.
Eftersom det finns gott om vatten här så blev det fart på badkillarna.

Sen gick vi en sväng efter Voxnan och det forsade på bra i strömmen. Med de tidigare dagars erfarenhet så vågade jag inte ha dom lös här. Skulle inte bli förvånad om de fick för sig att hoppa i, för ingenting verka stoppa en landseernos som fått vittring på vatten.

Här följer ett gäng bilder därifrån.
Helt otroligt att detta finns i våran kommun. Finns många såna här mysiga ställen efter Voxnan som man kan besöka.

I kväll var det Ozzys första dag på sin kurs, tyckte han skötte sig bra. Känns intressant och jag hoppas våra mål uppfylls ;)
Tyvär inga bilder, kanske nästa måndag ;)

Kramisar!


Bilder

I dag blir det mest bilder i bloggen.

I förrgår var vi på promenad i "spökskogen"  där jag trivs bäst av alla platser. Ozzy och Eddie fann en sista snöfläck, deras glädje var total ;)

 


Lustigt hur träd kan växa, rota sig fast på ett stenrös.

Vi fortsatte hemåt och Eddie tog täten. Han vek av stigen med en sprudlande fart och såg överlycklig ut, jag fasade för vad jag skulle få se........

Vårvatten blandat med dy, det luktar Fa.!
Nöjda tassar ;)

I går var Doris här för hennes husse och matte var till Borlänge.
Här letar vi godis och självklart så ska det letas på samma ställe.
Här bär det väg på en promenad.
Damerna först, även i djup snö ;)


Doris?

Kramisar!


RSS 2.0