Duschning

I går var det dags igen för Ozzys veckodusch. Numera så flyttar vi badkaret åt sidan så får Ozzy stå på duschmattan direkt på golvet. Tidigare så lyfte vi i han i badkaret, men jag har blivit rädd för att vi lyfter han illa i ryggen med tanke på hans spondylos. Skulle aldrig förlåta mig själv för det.
Jag lägger handukar från mattan i hallen och in till badrummet, Ozzy har ju som somliga vet laminatfobi. Bara jag lagt ut dom så går han in och väntar vid duschen så snällt, vilken underbar hund jag har!



Efter duschen står han still och jag får blåsa han med "supermegafönen" , en av mina absolut bästa investeringar. När allt var klart och jag stod på alla fyra för att torka och städa upp så kommer han in igen i badrummet och slickar mig i ansiktet försiktigt. Sånt gör mig väldigt rörd men jag får också en massa energi som gör att vi orkar gå igenom detta. Även ni mina vänner betyder mycket, få prata av sig till någon som lyssnar och har förståelse. Tack för att ni finns!

Här är lite bilder på hur han ser ut nu och sakta sakta blir han finare i pälsen. Han ser friskare ut i huden än tidigare.




Har även fått lite mer päls på svansen, men dessvärre så är det mycket skorv. Den berömda plymen känns som historia.
I dag är det spraya och återfukta som gäller.

Nog om det. Har tränat apportering av paddel och rep med båda hundarna i kväll och är riktigt nöjd. Har haft problem med repet men i hemmamiljö så funkar det nu. Fortsättning följer........

Måste visa en bild på min sekreterare som funkar mest som en papperstugg. Räkningar och allt blir till flis.



Vill även visa att de finns de som ligger längre i sängen än jag i den här flocken ;)


Mor och dotter ;)

Kramisar!


Äntligen söndag =)

Ja då var denna jobbar helg över ;) Ledig i morgon och då ska här sovazzzzzzzzzzzzz =)

Kom hem efter jobbet och satte mig ner i soffan för att titta på tvåan över hundavel i England, så här efteråt önskade jag nog att jag hoppat över det. Men det gick helt enkelt inte att sluta titta på det fruktansvärda. Reporten frågade en ägare till en hane som blev BIS på rasspecialen och som bar på en hemsk sjukdom om hunden gått i avel, ägaren svarade att bara några kullar. Kommer inte exakt i håg siffran men den var över 30! Då kan man ju undra vad hon anser är många kullar? 130 eller?????
Mycket inavel och annat skit togs upp. Vi människor är fan inte kloka.
Om du Lena O tittade på detta så undrar jag vad du kommer drömma om i natt????? Fniss ;)

Innan jobbet i dag så var jag ute med kameran för att fotografera lite vårbilder, hm..... vilken vår?
Tog en bild i allafall.

Den här påpälsade lilla lurven mötte jag i skoterspåret, undrar vart den är på väg och vad den ska bli när den blir stor?
Gillar inte småkryp i vanliga fall men den här var rätt söt ;)


Jag ska pussa försiktigt ;)

Ozzy har haft en hemsk klåda i helgen. Kliat sig med framtänderna på svansen som är svart på vissa ställen på grund av allt skorv. Rullat sig intensivt på rygg i snön så man riktigt sett hur jobbig klådan varit. Ändå så är pälsen lite bättre på ryggen. I bland så undrar jag om det har med någon form av läkning. Tänker på när man själv har sår som läker, det kan ju klia en till förbannelse.
Har verkligen legat i och varit noga med att återfukta med spray och duschat med lerschampo varje vecka. Sen ger jag ju även omega3, magbalsam, alovera och nyponpulver, som även är bra för lederna och där har jag verkligen sett framsteg. I morgon är sista dagen av Norocarp kuren. Tänk att man kan bli glad av att se ens hund jaga en katt inne med svansen viftande så där pigg "iglig" och överlycklig. Det är sånna småsaker som man förstår att han haft ont och lidit. Tro nu inte att han fick fortsätta jaga Mizzy.
GammOzzy är glad i blicken och sprallig i hela kroppen. Måtte det fortsätta så.

Oj! Ser att klockan är halv ett på kväll/natten. Ozzy och jag ska duscha dock inte samtidigt ;)

Kramisar!

Äntligen fredag?

Ja för många kanske , men jag jobbar i kväll, dag i morgon och kväll på söndag.

Ozzy har några dagar kvar av medicinen och det märks tydligt att han är bättre =) Han är vad vi brukar kalla han för "GammOzzy" så som han var innan den här skiten drog i gång. Han har en helt annan energi i kroppen och det syns till och med på hans blick.

Här sittande med nosen högt och med en sökande blick runt "vårat revir" är nog Ozzys favoritplats ute. Då har han liksom koll på läget =)






Hur i helve.. var det man gjorde nu då för att få i gång den här?????


Ha en trevlig fredag!

Kramisar!

Svaret....

Den här dagen har varit en kanondag. Bjuden på fika hos en hundkompis där det fanns tre söta kattungar. Finns det något som är så himla söt?
Ozzy visade knappt nå tvekan i trappen i dag. Men då har jag varit ledig och han har fått vaknat på i sin egen takt ;)
Tror faktiskt att han är mer stel när jag ska till jobbet för då blir det mera "snabba" ryck. Kanske matte måste kliva upp tidigare =)

Vill ni veta svaret från i går..........
Alla hade fel =)))))))))














Han ser sig själv på dvd ;)
För ca 4 år sedan hade vi en "liten" landseerträff hemma hos oss och vi filmade en del då.
Zelda, Signe med familjer sov över här. Atlas och Boman med familj åkte hit över dagen. Även grannen Wilma med familj kom över en vända. Sammanlagt 6 landseer.
Tittade på dvdn i helgen och Ozzy blev fullkomligt galen när han hörde och såg sig själv, fniss!
Med på filmen är även när vi några veckor efter den här träffen åkte ner till Vinslöv för att titta på Eddie och Älsa 6 veckor gammal. Jättekul att ta fram och titta på, jobbigaste är när jag hör min egen röst malande på äkta Ovanåkersmål. Det är då man funderar på att bli instrumental ;)

Kramisar!


Eländes elände =(

Ja det är väl ungefär så det känns efter den här helgen.
Lördagen börjades med samling på söder, supporter bussarna gick kl 8.00



Efter att åkt buss ett tag så måste man ha en frukost att stå sig på, många timmar framför sig.


Vad sägs om lite choklad och vin =)


När vi kommit fram till Uppsala och gått in på O´Learys så var det dags för lunch.

Sen hör även ansiktsmålning till. Tack Maria L för hjälpen ;)


Sen tågar Red farmers ner till studenternas och det är riktigt mäktigt. Svårt att få med på bild om man säger så.









Den här bilden får visa hur matchen gick.


Ja det var bandyn det. I går duschade Ozzy och jag tycker att det blivit lite bättre, bara att hålla tummarna. Däremot så har han börjat att tveka på morgonen när han ska ner för trappen. I morse var det nära att jag skulle komma försent till jobbet. En annan sak som märks när Ozzy mår dåligt är att Eddie får inte vara i närheten, morrar direkt åt han. Kontaktade veterinären i dag och kom fram till att han ska få äta en kur av Norocarp. Gillar inte att ge han medicin med tanke på biverkningarna men han har inte fått det sen okt -07 så jag tycker han klarat sig länge ändå. Dessutom så fick han ordination att äta det hela livet sensommaren -07 vilket inte jag kände som ett bra alternativ. När vi senare träffade sjukgymnasten Ann Essner som gav mig tips, råd och hopp så har Ozzy haft tur och klarat sig utan piller fram till nu.

Här kommer det en liten fråga till i morgon.



Vad är det som gör Ozzy så "upprörd"



Svaret kommer eventuellt i morgon ;)

Kramisar!

Inför......

Ja i dag är det dan före dan.... om man bor i Edsbyn =)

För att pensionererna på Gyllengården ska få lite finalstämning i morgon framför storbildstv så har några av oss på jobbet legat i lite extra i dag.


Här kommer Carina N ut från sportbolaget med en skylt docka som vi fått låna över helgen.
Men den var lite dåligt klädd så vi vi fick även låna ett par bandybrallor.
Sen bar vi ner till kansli på ön, där fick vi låna lite annat smått och gott =)

Vill ni se resultatet........

Ta nu och kläd er i rött och hämta nått dryckbart, känn stämningen, varsågod och kom in till oss på Gyllengården i samlingssalen =)))))










Lägg märke till mungiporna =)


Så här fint har vi haft det på dagverksamheten i några dagar.

Ja sätter man oss Carinor på ett uppdrag så kan det lätt sluta så här, trots att den ena är Alftabo ;)

Fy tusan vad härligt det är att få vara med om det här!
Kan hända att det senare under helgen kommer lite andra roliga bilder från finalerna som varit ;)

Kramisar på er ALLA och vi hörs på söndag =) I morgon är det bloggpaus.

Ledig......

Dagen började med en låååååång sovmorgon. Låg och frös hela natten och tänkte att nu blir man liggandes när man har 1 dag ledigt och tusen saker man ska göra. Men med piller kan man göra underverk ;)
Pratade med Annica på telefon och vi hade ungefär samma inspiration till städning, lyckades trots allt piska mig själv till en stor städning av övervåningen,klotassklippning och pälsvård på hundarna. Upptäckte att klockan rusat i väg, hade bestämt med Anna att vi skulle gå på byn med hundarna och även hämta ut biljetter på "bonden", ska dit efter SM-finalen på lördag. Mitt i all jäkt kom jag även på att någon mat hade jag inte ätit så det fick bli kioskmat på Pelles.
Nu sitter man vid datorn och bara längtas till sängen, då kommer jag på att den inte är renbäddad =(
Kanske det är bättre att jobba, är nog mer stressigt att vara ledig.... ;)

Här kommer det lite bilder på allt möjligt hos oss ;)




Den här bäcken kommer det källvatten från berget. Mysigt att ha en liten bäck som rinner genom gården, på sommaren kan det vara till besvär när man har landseer ;)




Dom här istapparna blir från bäcken.


Man kan tro av den här bilden att vi är trångbodda =)


Avslutar med en bild på killen som betytt och betyder så mycket för mig, Ozzy.

Kramisar!


Alfta

Lovade att visa bilder från i går. Men fick lite energi och blev sugen på att uppdatera hemsidan och göra nya sidor på den. Var ett tag sen sist. Man blir lite bortskämd när man bloggar, är lättare att uppdatera här. När jag sen skulle lägga ut den så gick det inte som jag ville. Arg, förbannad och envis så tragglade jag trots ändå på och skam den som ger sig ;) Men tyvär så blev det på bekostnad av min blogg. Ville inte se datorn något mer den kvällen ;)

Nu till lördagen. Hade en liten förkänning till halsont så här var det bäst att ta ett varmt skumbad med lite dryck ;)


Vi hade ju bestämt oss för att överraska lite.
Vad vi gjorde.....................


Jag har en hel del utklädningskläder som jag sparat från min familj och vi är ju rätt så knasiga i min släkt (på båda sior) så vi tog och klädde ut oss och gissa om vi möttes av skratt =)

Bjuder på en bild som jag  tvekade om jag skulle lägga ut, men jag bjuder på den ;)

Observera att dom inte är äkta och inte är det min cigg heller. Har aldrig dragit ett halsbloss =)

Vill även visa en bild på en tårta som Birgitta gjort.


Om ni undrar över siffrorna så är det våra årtal på oss som spelade =)

Nä nu till det seriösa, om jag har nått sånt, fniss!
Försöker komma i gång med hundträningen men är lite seg. Eddie däremot han ligger i med fysträningen =)


Ska man ha badbrallorna på i sommar så vill man ju kunna visa upp en tvättbräda för brudarna. Bäst att göra några sittups =)

God natt kramisar!

Bingo, igen =)

Ja då var det fredag igen, är ledig i dag och i morgon.
Kvällen består av bingo hos min moster Kristina i Alfta, enligt säkra källor blir vi även bjuden på mat ;)
Jag, morsan och min moster Birgitta ska göra en liten överraskning när vi träder in där på Ol-Daniels, så håll till godo för i morgon kommer det bilder från galenskapet =)

Snön ligger fortfarande kvar här och minns inte när det var en sån vinter som denna. Töväder i dag och i går natt nästan minus 20 grader ????
Hur som helst så börjar man längta efter våren och sommaren.

Har titat lite på gamla bilder som ligger i datorn,. Helt otroligt vad mycket man har. Hittade den här från sommaren -05 som jag vill visa.


En del har nog hört mig berätta om Latexråttan som Eddie svalde. Vi var hos Evelina och Eddie lekte med Doris leksaker. På ett ögonblick tog han den här råttan och svalde den. Gissa om jag fick lätt panik. Gav laxeringsmedel mycket mat och allt vad veterinärer sa till mig. En fredag efter jobbet så var han sig olik. Slö och orkeslös. Inte Eddie om man säger så. Kontaktade Falun och berättade vad som hänt för ca 1,5 månad sen så sa dom att den råttan hade nog åkt ut den naturliga vägen. Dagen efter kontaktade jag dom igen. De hade full belägning så skulle de vilja ha kvar Eddie skulle vi få åka vidare till Strömsholm så hon bad mig ringa jour i Bollnäs i första hand. Där fick vi en akut tid med tanke på om råttan satt sig på tvären. På vägen dit så blev han lite piggare och väl framme så klämde och kände hon på Eddies mage så han skrek, då stack det till i matte vill jag lova. Hon trodde han ätit något olämpligt som tex en groda och råttan kunde jag sluta oroa mig för. Hemma igen och jag minns hur han kom fram till mig och var precis som vanligt, när jag sen går in till Tv rummet så förstår jag varför. Där ligger en Jumboråtta med blå vit randiga byxor och luktar skunk!
Ni ser på bilden vilken skillnad, nästan dubbelt så stor.
Vågar inte tänka tanken hur det hade kunnat gått och ni som har hundar som sätter i er det mesta, var uppmärksam och om hunden blir dålig  och stå på er för det kan gälla på liv och död.

Nu säger Ozzy att han vill ut en sväng så då får jag väl sluta den här gången.

Kramisar!

Spondylos

Glömmer aldrig den dagen när Annica ringde och berättade över Ozzys syrra Signes diagnos på varför hon fick de där anfallen. Hade aldrig hört det där ordet. Gogglade och symtomen var så skrämmade likt hur Ozzy var. Däremot så hade Signe aldrig visat dom symtomen tidigare.

Vad är spondylos?
Det är en ryggförändring som orsakars av inflammation i diskens yttre zon. Det byggs pålagringar framför allt mellan och under kotkroppar. När det växt i hop kallas det för sondylosbryggor.
När de här pålagringarna växer så brukar det vara då hunden har mest ont och och får inflammation i de muskler runt kotorna som är drabbad och då brukar man få ge antiinflammatorisk medicin tex rimadyl.
När själva spondylosen har växtklart så brukar inte den förorsaka samma smärta som tidigare däremot blir rörligheten sämre om man kan säga att hunden blivit stelopererad.

Symtom?
Det finns troligen många hundar som har det utan att man vet av det, men oftast så märker man att hunden har ryggsmärtor och rörelsebesvär. På Ozzy var det framför allt att han blev halt vid minsta ansträngning och tog "sats" för att hoppa upp i soffan och in i bilen.

Vad man bör tänka på?
När man läser om det så ska hunden helst inte överbelasta de kotor som är drabbade. Undvika hopp, springa efter bollar, leka men andra hundar och gå i trappor m.m ja ni läser själv, att en hund som INTE får göra detta har INGET hundliv anser jag. Döm själva.
Ozzy får göra det mesta av det jag räknade upp men självklart med måtta. Leka med andra hundar är nästan uteslutet.
Om det går riktigt illa så kan spondylosen brytas sönder och då uppkommer muskelinflammation igen och även de hemska smärtorna.

Förebygga?
Bygga upp muskler runt de område som är drabbat så de avlastar och stärker. Simning är nog den bästa träningen men även att gå promenader i skog och mark där hunden får lyfta på tassarna i olika terränger.
Vanligt att hunden får stå på antiinflamatorisk medicin hela livet. För Ozzys del har det blivit i perioder, vill ju helst slippa ge han mediciner.
Även viktigt att hålla hunden varm och använda täcke. Helst ska Ozzy värma upp före vi tex tränar och ALLTID stretcha efter träning och promenader. Gör vi inte det då blir han med all säkerhet halt och stel en stund senare.
Glucosamin och nyponpulver är bra och Ozzy får även Cartrophen sprutor. Sen så får han massage och de gillar han verkligen.

Här kommer det bilder på Ozzys rygg som är ca 1,5 år sen. Ni ser att det nästan har bildas de här spondylosbryggorna. I dag så är dom troligen ihopväxt.





Kände bara att jag ville skriva av mig i detta ämne och hoppas alla förstår att det inte är en sjukdom som man bara rycker på axlarna åt. Det är iallafall min åsikt.

Tyvär är inte Signe med oss i dag och jag lider verkligen med dig Annica som ni kämpade. Ozzy har även en syster som heter Zelda som även hon har detta. Jag hoppas vi har många år kvar med våra älsklingar, men man tar inget för givit utan man är glad så länge man får ha de till låns.Sen gör det inte saken bättre med Ozzys hudsjukdom men den skriver jag om en annan dag.

Kramisar!


Blandat

Ja så har det gått några dagar sen sist. Har inte varit sysslolös om man säger så.
Ska göra ett litet sammandrag av mitt liv från de senaste dagarna ;)

Varit på begravning och jag gruvade mig faktiskt en hel del över hur jag skulle reagera när vi var på plats. Farmor har betytt så mycket och alltid ställt upp för oss.
Vet att många tycker det låter knasigt men väl där i kyrkan och vi hade satt oss så kände jag att  hon var med mig hela tiden och stötta. Alla underbara minnen tillsammans dök upp som en film framför ögonen på mig och jag kände mig trots allt lugn inombords. Självklart så kom det en och annan tår men konstigt vore det annars.

På lördag tog syrran, morsan, moster Birgitta och jag bilen till Bollnäs för ett få stilla våra shoppingtarmar ;)
Passade på att handla böcker på bokrean, blev en hel kasse så nu har jag att göra ;)
Fikasugen blev vi så då stanna vi till på Lilla k vid Mobackes och där finns så mycket gott och vad tror ni min mor beställer............ Jo pannkakor med sylt och grädde. När vi sitter vid vårat bord så sneglar jag på menyn på en stor tavla och längst ner står det, finns även pannkakor med sylt och grädde för barn upp till 12 år =)))) Hon har gjort det igen om man säger så ;)
Kvällen var vi och bowlade med brorsans familj och farsan.

Gårdagskvällen tillbringade jag på ön och fick se Edsbyn bli klar för semifinal!

Sätter in lite bilder på allt möjligt den här gången. Börjar med en på syrran och kramgoa Eddie =)


Familjens clown får nog syrran son stå för ;)
Han är en riktig teaterapa och Eddie storgillar att busa med han. Vi andra duger INTE när Pontus är med =)






I förrgår så började jag läsa Män som hatar kvinnor för till helgen kommer den hit på bio men börjar nu sakta inse att jag inte hinner läsa ut den, men får göra ett försök. Så nu går jag och mina fyrbeningar och lägger oss. Jag läser och dom snuttar ;)

 
Kramisar!

RSS 2.0