Sommar!

Den här vecka har verkligen rullat på. Måndags var det sista innebandyträning, nu har vi sommar uppehåll vilket jag tycker är skittråkigt. Man rör sig allt för lite nu för tiden och jag är inte den som har motivation att springa i nått motions spår. Jag måste bara ha nån form av lek eller vad man ska kalla det för. Börjar förstå hur viktigt det är att belöna när man tränar hund =)

Onsdags var vi från dagverksamheten till Söderhamn på studiebesök på en dagverksamhet för dementa. En givande dag och vi blev otroligt trevligt bemött, fast vi är från "byn" ;)
På vägen hem så fick de släppa av mig i Bollnäs,  jag skulle vidare till Kilafors för att titta på när min kusin Dennis skulle på bal. Men vad stiliga alla var. Vilka kläder! Så fin har jag aldrig fått varit och kommer nog aldrig få bli.
Sen var det dags för nästa sak, bingo. Men det gick som det brukar........

I går var vi och tränade i vatten med hundarna och det var betydligt mycket varmare den här gången. Det gick väl så där. Första passet med Ozzy var han inte med alls som jag ville så då fick Eddie träna istället. Det gick ännu värre, men man kan inget annat än att skratta åt han när han rusar fram och tillbaka och bara utstrålar bus och glädje. På något vis så ser man hur han tycker att livet leker.
Sen var det dags för Ozzy igen och den här gången så visade han bättre resultat.

Den här dagen har jag varit på loppis, men inget fynd den här gången. Däremot så tyckte Eddie att han gjorde ett kalas fynd när han hittade in i kohagen och fylld av lycka hittade en ruka att rulla sig i.Fy f.n  vad det stank om han! Ozzy var också med men han var då så ren och fin. Att dom kan vara så olika.
Kan säga att badrummet och vi var också bruna efter all ruskande när vi duschade han. Sånna här gånger så måste man ju leta fördelar för att inte bryta i hop totalt och jag kom på att det äntligen blev av att skura väggar och tak i badrummet vilket inte är gjort på länge.

Hamocken har äntligen kommit fram och den har jag invigt. Så underbart att bara ligga i den och filura. Synd på de  jädrans myggen bara. Jag ligger nog i topp fem på deras lista. Är det hos några jag känner mig omsvärmad så är det hos dom.

Börjar 6.45 i morgon så det blir snart sängen för min del. Nedan en bild som talar för sig själv.
God natt!

image21

Instruktör =)

I går gjorde jag min examination till allmänlydnadsinstrutör hos Valbo Brukshundklubb. Det gick vägen, HURRA! Vem hade trott det med mitt tränings ekipage i specialarbetet ;)
Nä då Lena, jag tackar dig och Lisa för att ni ställt upp. Det har varit roligt att få jobba med er.

På vägen hem från Valbo hade jag bestämt träff med Therese och Atlas för att träna vattenarbete i sjön Öjaren, det ligger mellar Sandviken och Ockelbo.
Jag hade förväntat mig att det skulle vara fruktansvärt jävligt kallt, men det var bara jävligt kallt! Våtdräkten som vi har är bara 3mm. Många tror att har man våtdräkt så är det väl inga problem. Det är bara det att vattnet rinner igenom dräkten och värst är det på ryggen. Efter ett tag så blir det mer kroppstempererat och då kan det gå för sig att vara i vattnet. Den här gången hade jag våtskor som Annica fixat åt mig och det var en stor skillnad. Fick även låna ett par handskar av Therese som gjorde susen.
Hur träningen gick? Ja det blåste en del och det var ganska stora vågor som Ozzy blev lite skraja för så vi korta ner sträckan åt han(syns på en av bilderna då han simmar ifrån Therese när han egentligen ska bogsera in henne.) Atlas däremot gjorde ett mycket bra jobb.
Nu får vi ligga i hårdträning, snart tävling.
Ni som vill ha bildbevis får det här;)

      


Ozzy 5 år

Har anmält mig och Ozzy till våran första tävling. Kommer garanterat vara både svimfärdig och "kräkig" minst 2 veckor före och ännu värre den dagen. Ännu värre är väl att jag anmält mig helt frivilligt, fniss! Lite släng av "knäpphet" får man ha.

I går var det 5 år sedan Ozzy tittade ut. Helt otroligt vad fort tiden går. Känns som jag har haft hund länge, men nyligen hämtat hem han?????
Sätter in lite bilder på hundtårta och paketöppning.

image9

   

Björnfrossa......

Nytt rekord! Jag har skrivit i bloggen två ggr den här veckan.

Har varit till Kats med båda hundarna på "djurprat". Intressant och måste säga att det stämmer bra.

I fredags träffade jag mitt träningsekipage i kygelvallen. Det börjar gå mot finalen, på lördag ska vi till Valbo för examination.

Lördagen åkte Ozzy och jag till klubben på kurs. Vi har gått två heldagar och vi har lärt oss massor. Speciellt jag, måste bli bättre på hur jag agerar och vad jag tänker träna.  I bland så tycker jag att jag mest "flokar" runt. Men det gör jag ju i vanliga fall också så det är ju inte konstigt att jag trillar dit på det =)
Eftermiddagen kom Älsa med familj hit för att sova över till i dag. De som väntar på bildbevis från vatten träningen kan känna sig blåsta. Snö satte käppar i hjulet för oss. Vem hade räknat med det när man planerade den här helgen? Ja ja, eventuellt så blir det premiär nästa helg så håll till godo ;)
Sen måste jag berätta vad jag och Annica fick vara med om. Vi gjorde som vi brukar göra när vi träffs med hundarna, gå ut på en promenad. Vi hann ca 300 m från vårat hus då det dök upp björnspår på stigen. Eftersom det vräkte ner snö och spåren var så tydliga så måste de varit färska. Den reaktions förmåga Annica hade, skulle hon spöa skiten ur ALLA sprintare i startblocken. Lovar att det var väldsrekord. Ingen av oss hade någon lust att gå på någon promenad sen......
Tack Annica, Kenneth och Älsa för en trevlig helg!

Rena rama paradiset för pinnälskare =)
image4

Här kommer det fler bilder på syskonen "knas" som vi brukar kalla dom.
      

Vi hörs! God natt!

Biopsi proverna

Nu har vi fått svar på biopsi proverna, kroniskt inflammation i talgkörtlarna. Det brukar gå att behandla det med antibiotika men det provades på Ozzy tidigare och det hjälpte bara lite sen kom det tillbaka igen så tyvär så kommer det här gå i skov. När det är som värst ska han behandlas med det för att dämpa det som går. Eftersom han producerar lite eller inget talg alls ska han få använda ett spray som heter humilac, det återfuktar.
Orsak till varför han har fått det kunde veterinären inte svara på.
Kommer i håg när Ozzy var runt ett år då hade han "fanor" på bakbenen men för några år sedan började han gnaga bort dom. Han tappade också päls runt ena öga för ca 3 år sedan som sedan växte ut igen. Antagligen så har han haft det här ett tag men nu blommade det ut ordentligt.

Ja, ja, nog med elände!
Tävlingslydnad för lydnads 1 och apell går Ozzy och jag på. Det som är så bra är att man får välja vilka moment man vill träna på. Med tanke på vatten lydnaden så har jag valt fritt följ, apportering och budföring. Det går skapligt för oss, utan störningar är han duktig men med så blir motiveringen svårare. Men vi kämpar på och det som är huvudsaken är att vi får kunskap och har skoj.

Söndag blir det premiär i vattnet, vi är 3 stycken som hjälpas åt att träna. Gruvar mig lite för att det kommer vara kallt i vattnet.
Återkommer mer om detta efter helgen. Förhoppningsvis även med bilder.
Har funderat på en sak som på något vis är typiskt mig, hur kan det komma sig att  jag vill träna vatten när jag egentligen har vattenskräck?! När det är sommar och varmt föredrar jag hellre att ligga på stranden, sola och fika.


Avslutar i dag med Kråkan Eddie på kråkberget.


image2


RSS 2.0