Tisdag

Tänk att det blir aldrig som man tänkt sig, är så dålig på att uppdatera. Kan tro att jag ligger helt på latsidan, men det gör jag inte!

Väntar på svar över Ozzys biopsi prov som togs förra måndagen. Har slutat ge han medicinen, håller tummar och ber till högre makter att han ska få fortsätta vara lika pigg som han är nu. Var längesedan det var sån "landseerrace" . Har anmält han och mig till en tävlingslydnads kurs som börjar nu på söndag. Ser verkligen framemot det.

I söndags var jag och en till från klubben till Bollnäs på en heldags föreläsning med Memea Molin. Det började med teori och på eftermiddagen så blev det praktik. Intressant, lärorikt och en väldigt trött matte blev resultatet.

I går hade vi avslutning på valpkursen och det är så himla skoj att se framstegen som alla gjort. De har varit så duktiga.

På jobbet i dag så har vi haft en toppen dag, tänk att få sitta ute med ett gäng pensionärer och spela boule, fika och njuta i solen. Känns väldigt lyxigt måste jag säga. En dag till så är jag ledig fyra!

Nytt försök.

Då gör jag ett nytt försök. I torsdags så skrev jag i bloggen och när jag skulle lägga ut det  försvann det bara! Då gav jag upp och hade helst velat slänga ut datorn men nöjde mig med att stänga av den.

Var till veterinären i tisdags för att ta prover på Ozzy. Han tappar päls på ryggen och svansen, är "skrovlig" i huden, körteln vid svansen är irriterad och han mjällar bl.a i öronen. De man kunde misstänka var att han har något fel på någon av körtlarna.  Passade även på att väga båda, Eddie har nu passerat 60 kg strecket medans Ozzy väger 47 som verkar vara hans vikt.
Fick iallafall svar på blod och skrap proverna från ryggen i går och allt var bra så veterinären ska kontakta en hudspecialist från Falun på måndag för att rådfråga hur vi ska gå vidare. Troligen kommer det tas ett biopsi prov.
Känns lite som att leta efter en nål i en höstack.
Frågade även hur länge hon tyckte jag skulle ge han norocarp och han får fortsätta med det i två veckor till.

Annars så består mitt liv mest av hundar och åter hundar just nu. Det är valpkurs, instruktörsutbildning, specialarbete, planering inför hundens dag och så självklart mina egna hundar. I bland så funderar jag på vad jag gjorde innan jag hade hund? Inget jag längtar tillbaka till i allafall.

I dag var det instruktörskurs och jag hade ställt min klocka på 8.00 Kan säga att det hade jag inte behövt. För det är en hankatt som ylar högt och länge morgonen. Han försöker ställa in sig helt i onödan hos våra 4 kastrerade honkatter. Att han inte ger upp någongång.

Nä nu blir det lite mat, även jag kan bli hungrig i bland ;)

Kramisar!


Söndag

Har precis suttit och bortsat Eddie. Tror han släpper all päls just nu. Fick i hop en kasse som jag ska lämna till en som stickar vantar, mössor och halsdukar. Har själv vantar som hon har stickat. Jag kan lova att de är varma och sen är det skoj att pälsen kommer från Ozzy och Eddie.

Jag slutar aldrig förvånas över mina hundar, förra fredagen så var jag bjuden till min mamma på mat och "egen bingo". Nu tror man kanske att det var hon som lagade maten men det var min moster Birgitta som stod för det. Tre rätters blev det och det var hur gott som helst. Hur som helst hade jag tagit med mig Ozzy. Bingon består av paket som var och en köpt och slagit in i paket. Alla dom la vi sen i morsans säng. Även Ozzy hade fått två bonus paket som fick ligga där.
När vi sen fick bingo så fick man välja ut ett paket. Ozzy fick ta sina också och öppnade de snabbt, la sig under bordet för att tugga i sig innehållet.
När vi spelat ett tag så fick Birgitta se att han låg och gnagade på en plastslev och en visp. Den "lilla" fräckisen  hade tagit saken i egna tassar och valt ut egna paket utan att vi märkt något. Snacka om paradiset för han som älskar att öppna paket.

Mina tävlingsplaner för Ozzy har nästan gått i krach. Han blev halt fram förra veckan och fick börja ge han Noracarp efter samtal med vet. Han har även tappat mycket päls på ryggslutet och är som skorvlig i huden. Ska till veterinären på tisdag för att kolla upp det. Jag vill så gärna tävla med han, men inte till vilket pris som helst. Viktigaste är att han inte har ont. Så vi får se hur det går.........
Nu ska jag lägga ner mer tid på Eddies träning istället och jämför man med Ozzy så känns det ungefär som att hoppa bungyjump.......... Nä då, han har verkligen gjort framsteg.

Nä nu ska jag hänga en tvätt för att sen gå och läsa en bok.

Kramisar!


RSS 2.0