Ännu en vecka som har gått...

Fattar inte vart tiden tar vägen, veckorna bara rullar förbi.
Inte för att vara tjatig men jag tänker börja skriva om Ozzy som var till veterinären i torsdags och som jag berättade i förra inlägget så ÄLSKAR han att få komma dit. Den här gången drog han mig bokstavligen hela vägen från parkeringen och in. Trots de så ler jag åt hans hans glädje att åka dit så jag tar det med ett skratt ;)
Hans hud har nu gått från skorv till att vara rosa/röd och det är för duschningen, jag använder en mjuk "gummiborstsvamp" som jag gnussar in schampot med. Sen humilacspray och faktiskt så är det en stor förbättring, men han har klåda runt ansiktet och öronen så jag bad veterinären titta på det för han har haft mycket besvär med öronen tidigare och då har det varit mycket "klägg" och vet att en av gångerna fick han sövas ner för att få bort det. Den här gången var det tvärt om kan man säga, hans öron var för torr. Med stor sannolikhet är det Sebakös Adeniten som även letat sig dit =( Men nu får han canauraldroppar i 14 dagar morgon/kväll så jag hoppas klådan försvinner. Frågade också om klorna som blivit ett besvär när de ska klippas. Det syns på han att det gör ont då och de delar sig lätt särskilt efter promenader och i bland ända ner till pulpan. De är även mjukare än tidigare. Fick veta att av en del hudsjukdomar så kan det bli så och sen med tanke på hans värk i leder så är det ju inte konstigt om det gör ont.Gårdagen var vi bjuden på kräftor, gott!

Den här dagen har jag lyssnat på Ann Lessner som hade en föreläsning om "Den skadefria hunden" handlade om friskvård och hållbarhet för våra hundar. En givande och intressant dag och vad viktigt det är att tänka på helheten och att varje individ behöver sin egen anpassade träning beroende vad den ska göra och om den har tex skador. När man sitter och lyssnar så tänker man på vad sina egna hundar behöver för träning/förebyggande och hur vi ska lägga upp den och det känns som jag har fått lite kläm på det iallafall ;)

Kan nog säga att den här veckan har jag haft chocktema med tanke på uppdateringen som varit här på bloggen och nu avslutas den med en till chock, jag tänker gå och lägga mig fast klockan visar 22:12!

Kramisar!

Hoppas jag inte tar kål på dig Annica =)

eller vad säger du, fniss......

Ozzy har svarat bra på duschningen tack och lov, känner jag mig själv rätt så kommer väl han få duscha 1 gång i veckan för all framtid ;) Gruvar mig som alltid litegrann när vi ska till vet men det känns skönt att få komma dit för en genomgång och han älskar att få åka dit. Tidigare när vi åkte dit med ganska jämna mellanrum för dom sprutor han skulle ha så började han gnälla så där förväntansfullt när jag svängde höger istället för vänster som är upp mot Edsbyn där vi ofta åker. En praktik där vore något för han =) 
Sist vi var där så vägde han ca 48kg, skulle bli väldigt förvånad om han stod kvar på det.


Så här låg Ozzy när det var fyrverkerier i år, han som aldrig brytt sig annars. Det räckte med att han hörde en så var han livrädd i nästan 2 timmar. Sökte upp mig direkt och följde mig vart jag än gick. Förknippade sen kvällarna med fyrverkerier så då ville han helst inte ut när det var mörkt på 2 veckor. Sen gjorde nog inte saken bättre att det var så kallt ute så han fick kramp. Men nu är det som vanligt kvällstid ;)

I övrigt så är det väl bara en massa snö som trillat ner i dag ;)

Kramisar!

Chockad ;)

Antar att ni är det för nu är jag här igen =)
Känner mig bättre i balans eller vad man ska kalla det för när jag har satt mig ner och funderat över Ozzy. Jag vill att han ska ha ett så bra hundliv som möjligt och hur länge är det? När vet man det? Gör man rätt? Ja frågorna är många och definitivt inte lätta att svara på! Han är finare i huden men långt ifrån bra och därför har jag bokat tid hos veterinären på torsdag. Satt och kollade på bilder som var ca 1 år gamla och pälsen är finare nu än då, men däremot så är huden lite sämre. Just nu har han energi och ute är det fart på han, men vet att det kan vända på ett ögonblick. Jag har lärt mig en sak,  ta en dag i taget och jag tror Ozzy tänker så att han lever i nuet.

Härom natten så drömde jag om vargyl, vaknar en stund senare att Ozzy ylar högt i sömnen=)
En sak är säkert han känner när jag är ledsen fast jag inte försöker visa det, han brukar komma till mig och stoppa huvudet så där"puffande" under min arm som att matte jag vet vad du tänker men oroa dig inte allt löser sig och så vänder han baken till mig och sneglar försiktigt på mig. Säkert en massa inbillning men på något vis så kan jag tycka mig känna likadant till han, ja fast jag vänder inte baken åt han förståss ;)
Finns vissa i den här flocken som kallar sig för jägare. Här är Sessan på jakt efter småfåglar, om ni tittar noga så ser ni Sotis under granen =)

Kramisar!


Stoppa huvudet i snön eller nått....


Så som Eddie gör på den här bilden ville jag göra natten till lördag. Sista gången jag tittade på klockan, då visade den 02.00. Klockan ringde för jobb kl 06.00. Sov oroligt dom få timmar jag lyckades  sova.
Varför? Jo Ozzy. Han har en kal fläck på ryggen stor som två femkronor, huden är röd och irriterad på hela ryggen. Jag tycker jag är noga med att kolla hans päls med tanke på hans sjukdom men tydligen inte tillräckligt =(
Han har inte haft någon matlust de senaste veckorna, faktiskt lite bättre i dag. Omega-3 oljan som han så väl behöver vägrar han ta och tro mig jag försöker med allt. Nypon pulver och glucosamin likadadant. Däremot så går det bra med Norocarp. Får jag inte i han de han behöver så vet jag faktiskt inte vart detta kommer att sluta.....Usch allt känns så snurrigt och tomt i huvudet just nu, det går inte en dag utan tårar nu för tiden =(((((
När lederna är bra på han så bråkar klådan med han istället, eller är det så att av de båda så är klådan värst just nu och ledproblemet kommer i andra hand. Förstår ni hur jag tänker?
Nu är det iallafall dusch varenda vecka som gäller.
Den här bloggen håller nog på att bli nedläggningshotad, men ska göra några tappra försök för att hålla den i liv. Borde väl vända någongång????? Men som ni förstår så har jag lite annat att tänka på just nu =((((((((
Nog om det!


Jag älskar vintern, men för Ozzys skull så vill jag att det ska bli sommar NU!
Här på våra åkrar brukar hundarna och jag traska runt i snön, behöver jag nämna att jag blir trött fortare än dom ;)


Snöbus =)

Kramisar!

Ligger efter....

Var in och tittade på bilder som jag tagit, hade tänkt lagt ut dom på bloggen,hm........ har jag gjort det? Nej.
Här kommer det lite från när Evelina och Doris var på besök och vi firade lite jul tillsammans. Har gjort det i flera år, först utan hundar och nu med hundar ;) Vet man är knasig men jag erkänner det i allafall ;)


I år blev det frukt, potatisgratäng och rostbiff.


Ozzy & Eddie är som ni förstått galna i paket. Här försöker Evelina rädda dom ett tag till ;)


Doris gillar dom också, om dom innhåller typ grisknorr eller så =)


Undrar vad Eddie gillar bäst, att öppna dom eller innehållet???Har man fått en STOR "Nin" så blir man så här mallig =)


Bäst att stå här för att överhuvudtaget komma i lite jämnhöjd med grabbarna ;)
Tack Evelina och Doris för besöket och alla julklappar =)


Pepparkaksgubbar och hjärtan..... Nä tacka vet jag pepparkakshundar och katter, förståss ;)

Annars då, ja vad säger man om kylan. Börjar bli less på den men är det vinter och man vill bo här så är det bara att tacka och ta emot antar jag. Ozzy har jätteproblem med kylan, får kramper i bena och vill helst inte gå ut. På kvällarna vägrar han och det är nog för han blivit rädd för fyrverkerierna i år. Han som aldrig brytt sig tidigare. Undrar om det kan vara en kombination från raketerna i fjol, åskan i somrast och värken. Kloklippning är nått annat som blivit jobbigt, antar för att han har ont i tassarna.
Eddie däremot han bekommer kylan inte ett dugg.
Märks även på katterna att de inte vill vara ute i kylan, deras aktiviteter har blivit inomhus =) så nu är man glad om granen få stå kvar =)

Ha en skön dag!

Kramisar!


RSS 2.0