Hundar gånger flera ;)

Fortsatt krångel med att komma in på vissa bloggar för att kommentera =( Men jag lovar att jag försöker ;)

I förrgår träffade jag Ki och två av hennes tre hundar. Vi åkte till Gunilla så de fick bada.


Frostie har blivit stor sen sist jag såg henne, så fin.


Observera att jag inte blev omkullknuffad =)


Fyra frontalkrockar =)
Ozzys klåda har blivit värre på sista tiden, under tassarna och under armbågarna, värst på kvällarna innan han ska somna. Har numera humilacsprayen vid sängen som verkar hjälpa bra. Pälsen ser trots allt ändå bra ut vilket man får vara glad för.

Har kommit i gång bra med bokläsningen och är färdig med Stieg Larssons tre böcker. Kan verkligen rekomendera att läsa dom, men jag antar att de flesta redan gjort det =)

Kramisar!

Loppis =)

Någonting som hör till sommaren för mig är loppis. I dag följde jag med Mia och Leffe på en tur. Tack för skjutsen!
Här lite av dagens fynd från Ryggesbo där man även kan köpa fika ;)


Förra veckans loppis ;)
De här är nog sommarens fynd för mig, denna kostade bara 40 kr!


Den här bara 30 kr! Behövde bara en, men när de var så billig fick båda följa med =)

Har inte läst så mycket som en rad i min bok, hade ju tänkt tillbringa många timmar med den. Inte likt mig. Men i kväll öppnar jag nog den ;)

Nä nu ska jag försöka skriva i lite bloggar. Fick nästan ett utbrott i går efter alla försök. Blev utkastad flera gånger.

Kramisar!

Inte bortglömda

Vad är det för fel på min dator????? Skriver inlägg i flera bloggar, antingen kastar han ut mig eller hakar han upp sig! Gjort så flera gånger i helgen, suck! Ska ta nya tag i morgon.
Så ni vet har jag inte glömt bort er ;)


Nu gör Lurvpösarna och jag kväller...God natt!

Kramisar!

Spondylos

Jag som skulle uppdatera verenda dag den här veckan....Tiden har inte räkt till och efter talat med Annica så tappade jag lust för blogg, berättar om det i slutet.

Onsdag åkte vi med Anna och Peter till Dalarna, vi stannade först vid Clas Olssons för att sen dra vidare till Borlänge och kupolen.
Jag min sullfia lyckades tappa bort en kasse med kläder. Vi fick tänka efter vad vi hade varit och kom fram till att de måste blivit kvar på toaletten =) Men där låg dom förståss inte kvar. Vi frågade på fler butiker utifall de kunde vara där men inte förståss. Då kom Anna med en ide som hon tyckte var långsökt men varför inte, att någon skulle lämnat in dom på den affär dom var köpta. Jag gick till H&M och till min glädje så fanns dom där! Tack ni snälla människor som lämnat in dom. Vi var bombis på att aldrig få se röken av den påsen. Träffade även Therese där, tänk vilken slump allt blev.
Senare åkte vi till Falun på cruising.

Här blir det, ingen kommentar.


Gårdagen tillbringade jag i Öjeparken. Summertime cruisers hade bilutställning.


Här stod vi och sålde korv bland annat.

I kväll styr jag nog cykeln upp mot byn, är Pärsmässa och Nina Söderqvist som uppträder.

Ja så till de tråkiga som jag berättade lite om här i början, ni som är trött på att läsa om spondylos kan sluta här för nu kommer det endast handla om det.
Älsa har varit till Strömsholm efter att blivit mycket sämre och fått konstaterat att hennes rygg ser för jävlig ut. När spondylosen gör en övergång mellan sista ländkotan och korsbenet så kallas det för L7S1-syndrom. Precis det hade Älsa =(  Tydligen är det värre ju längre bak spondylosen sitter. Om ca 2 veckor ska de dit för att göra en magnet rtg på henne för att se om det finns några nerver i kläm runt spondylosen. Annica gick igenom detta för ca 1,5 år sedan, tyvär så gick det inte att rädda Signe. Älsa är vid samma ålder som Signe var när det började på som värst. Att en hund redan vid 4 årsålder ska behöva somna in känns för jävligt och att samma ägare går igenom denna skit en gång till!
Det som skrämmer mig mest är nog synen på spondylos, hör allt för ofta att hunden kan leva med det, är bara när spondylosen växer som det gör ont. Ozzy var ett år när det började, nu är han 6 år och har fortfarande problem med det. Det kommer och går i skov. Just i dag är han bra, i morgon kan det vara helt kört. Det jag vet är att mina hundar inte blir fri från det utan det är bara förebygga och ligga steget före som gäller.
Gissa om jag jag är nervös för Eddie som är kullbror till Älsa. Han har sitt långt bak och han är så mycket grövre och tyngre än vad Ozzy är. Varför ödsla energi på något jag inte kan påverka? Försöker tänka så, men det är inte lätt. Jag håller mina tummar för att Ozzy & Eddie ska slippa de där huggsmärtorna, tycker stelhet och hälta är nog jobbigt och kämpigt för dom.
Jag kan inte vara egoistiskt och låta mina hundar "hållas" för att de ska leva längre. Undvika trappor, inga hundrace, träna osv. Är inte rättvist mot dom. Men den dagen då det tuffa beslutet ska tas kommer det kännas fruktansvärt.  Men jag kommer ha ett rent samveta efteråt att jag lät Ozzy & Eddie ha ett rikt liv och att de verkligen fick vara hund.

Annica du ska veta att jag tänker på dig och Älsa flera gånger per dag. Förra gången sa jag att vi inte skulle måla fan på väggen förren du visste hur det så ut. Nu efteråt vet vi hur det gick och jag vill inte att du ska gå igenom det en gång till. Det får bara helt enkelt inte hända.

Kramisar!

Bilder i massor.....

Hemkommen efter att bott på Scandic i Gävle tillsammans med morsan, farsan, Syrran m. familj och brorsan m. familj.


Gårdagen åkte vi till Furuvik där vi trodde att vädret skulle svika oss, men vi klarade oss så gott som utan regn. Kan ha göra med att vi hade prepparerat oss väl =)))

Men ett gott skratt bjöd syrran på redan när vi skulle gå in där, lyckades kila fast "pensionärskärran" i vändkorset så ett tag trodde vi att vi skulle få lämna den där =)


När vi varit där i ca 5 min var det dags för fikapaus och getingarna tyckte detsamma.
Här bland djuren fick man gå igenom, det var ormar hängandes i träden, sköldpaddor som man fick passa så man inte trampade på dom och lite annat smått och gott.
Helt plötsligt får jag se denna som känns trots allt lite bekant...............

En riktig "rugguggla" =))))))))))))))))


Den här grisen hade nått riktigt gott att äta på botten, körde ner huvudet så det var på vippen att han skulle få vatten i öronen. Sen koka han kaffe lika som man gjorde när man tog "baddaren" .

Fanns även bebisar ;)


Sen gick vi ut till klipporna, för att fika ;)
Den här gången var inte getingarna till besvär, men väl EN annan som jag inte vet än vem det var ;)
Vems lurv kan det här vara ??????
Av en slump så hoppade den ner på en besökare när vi var i närheten. Sen gick den runt så gott som på oss alla, om jag inte minns helt fel så var det nog bara morsan och farsan som "ballade ur". Eller så hade den vett så den undvek dom =)
Otroligt nyfiken var den, tog tag i mobiltelefonerna och speglade sig på displayen. Efter en bra stund så hoppade den upp tillbaka i träden.
På nöjesfältet dök vi upp. Vilka färger!


-Så klämmer vi i alla.....
-Jag tror, jag tror på sommaren.............


Längst upp där Malin och Jesper sitter satt jag och syrran i fjol, kan säga så här att man lär sig av misstagen.......


.......och håller sig till de man klarar av ;)


En del klarar inte av någonting.......
Nä då det är Pontus som tyckte att garderoben var en perfekt sovplats.


I dag var i inne i Gävle.
Nu är det slut på bilder för sen tillbringade vi dagen med shopping........
Tack släkten för två trevliga dagar!!!!! Det här gör vi om. (man kan ljuga =))))))))))))

Nallar

I fredags var vi till Orsa Grönklitt och tittade på bland annat björnar. Så ofattbart att de som är så söta och ser så snälla ut kan vara så farliga för oss.

De här tre björnarna spexade på bra för oss människor, det märks att de är van folk som "glor" och skrattar.
Den här björnen är en Kamtjakabjörn och var enormt stor, syns inte på bilden för den är tagen en bra bit ifrån.


Men nu kanske ni förstår hur stor den är, inget jag vill möta på kråkberget iallafall ;)


Många uppförsbackar var det, men det var värt alla tunga steg. Utsikten kan man inte klaga på.


-Mjau på er!
Kändes konstigt att få se en levande tiger bland svenska rallarrosor, så enormt vacker och mäktig.
Av alla djur som fanns där var det nog Sibirisk tiger som föll mig varmast om hjärtat. Alla kattdjur tycker jag är så speciella och tänk att känna igen beteende från våra små  tamkatter till såna här enorma katter.

Den här texten får mig att se rött på oss människor. Hur många djur har vi inte gett oss på?
Jag anser att farligaste odjuret på denna jord är Homo Sapiens som är makt galen, egoistisk och dessutom så tror hon att hon är så inteligent vilket  tyvär kommer nog sätta henne och allt annat på fall =(


Ni ser själv, här tre tigerarter som blivit utrotade =(

En väldigt bra djurpark som verkligen ville att vi människor skulle få upp ögonen för hur illa det är bland vissa arter.
Fanns även isbjörnar, varg, lo och fåglar där.

Gårdagen var vi till Hudiksvall med Anna och Peter på cruising. 
En fin och mysig stad som bevarat mycket av det gamla.
Även om jag är en land krabba så gillar jag verkligen detta. ¨Den kommande vecka har jag inbokat nått varenda dag. Blir nog lite allt möjligt på bloggen ;)

Kramisar!

Herr Åskar på besök =(

Ja i dag fick vi besök av Herr åskar med buller och bong. När han äntligen gav sig i väg upptäckte vi att han hade förstört modemet och lite andra prylar som är till tvn. Den mannen är jag sjukligt rädd för, min mamma har så gott som uppfostrat mig till att vara det. När jag och mina syskon var små satt vi i trappen med gummistövlar, några år senare blev det bilen.
Nu är jag livrädd att föra över detta till hundarna, ja inte gummistövlarna alltså ;) jag kan tänka mig att man är som en öppen bok för dom.
Dessutom skulle Ozzy göra sitt andra viltspårsprov  så jag ville absolut inte ställa till det när det gäller skottet.
Jag målade trappen när fanskapet dundrade in och försökte avleda mig själv med att fortsätta måla, till slut gick det inte längre och när jag kom upp i hallen så smattrade det och blixtra ur taklampan. Hela huset vibrerade av mullret. Ur tvn hade det bara "fräst" ur. En stund senare blev det likadant med lampan.
Vid det här lagret så var hundarna oroliga och Eddie sökte stöd hos oss och Ozzy. Även han visade en viss oro.
Vi är sist på ledningen och det är riktigt obehagligt att vara hos oss när Herr Åskar far fram som han gjorde idag. 
Men senare när han återvände i krokarna så brydde dom sig inte, men då var han inte på besök hemma hos oss tack och lov.
Fattar inte att jag lyckades vara inomhus, jag som sitter i bilen annars. Men man kanske kan lära gamla hundar att sitta =)


Det här är Ozzys plats och enda anledningen till att Eddie får ligga här är nog för han söker stöd.Efter allt som varit under dagen kändes det skönt att åka hit och grilla korv. Morsan och Bengt var där och fiskade.


Medans dom gjorde det så tog jag hundarna på en promenad och så hade jag råkat tagit med med kameran ;)
Det här trädet växte direkt på stenen, ett liv så skört och ändå så stark till att vilja växa.

och här ser ni Näcken.........med tanke på pälsen ;)


Ozzy tittar på solnedgången.


Sen gjorde vi upp eld till korven.


Här sitter vi och myser.


Två slagna hjältar efter korvätning.

Ja så till viltspåret, Ozzy fixade sitt andra 1:pris =))))))))))))
Kan bara säga att jag är jättenöjd efter en sån här dag. Han var så seg i början ville bara tillbaka på stigen. Men skam den som ger sig ;)
Nu när vi kom hem från Björatjärn så kastade han i sig maten och slockna därefter som en stock. Han är nog rätt trött efter allt som hänt i dag. Lovar att även hans matte känner sig lika trött =)

Kramisar!

Orm?


Vad har jag fått in i köket?


- Det är lungt matte den tar jag, man biter ett stadigt grepp om nacken, tröttar ut den lite..........


När vi får besök så vill båda hundarna gå och bära på något. Då tar man det som finns och den här gången så blev det ett spännband =)

Kramisar!


En dag på stranden......Ännu en varm solig dag..........


.....och vad kan vara bättre än en dag på stranden.

Zzzzzzzzz................... Oj då, ja just ja, kanske inte ska drömma mer, än så länge lyser solen och värmen med sin frånvaro.
Men mina jobbarkompisar på dagverksamheten har då lite av detta ;)
Tack vare att vi Carinor "grejja"  lite innan vi gick på semestern.
Kanske inte är så konstigt att man tror man är på stranden, i morse när jag klev upp var det grus nedanför sängen där Eddie hade legat ;)

Kramisar!

Kygelvallen

Häng med på en kvällspromenad vid Kygelvallen!


Få se nu ska vi ta femman eller ska vi ge oss in på Bergsborundan direkt?
Nä femman får det bli och då är det gult vi ska följa......


Japp då "bär" det i väg. Följ efter oss bara.-Varför så bråttom?


-Vi hade faktiskt en skithäftig fläck att lukta på.


-Matte har fått för sig att det ska vara bra att gå bredvid spåret, hm kanske nått för henne att prova ;)


-Eddie öka takten ;) Sist upp är en gris!


-Jaha, blev man en gris då?


Hemma igen och vad kan vara bättre än färsk källvatten.....


och är man en gris så är man........

Matte bakom kameran njöt inte, men har man två vattenhundar så får man faktiskt bjuda på detta.


De har sina olika platser när dom ska dricka, Ozzy föredrar denna.


-Hallå! Lortgrisen här kan jag få komma in?? Skulle bra gärna lägga mig i sängen och vila lite ;)

Kramisar!


Semester!

Oj vad tiden runnit i väg de senaste dagarna, bara inte de fem närmaste veckorna gör detsamma.

Packade picknick kärran och drog till Alfta på utställning både i går och i dag men Ozzy och Eddie fick vara hemma. Det önskade jag fler hundar fick göra när man hör i högtalarna att det finns hundar som sitter i bilar med dörrar och bagagelucka stängda. De måste till och med hota med en anmälan och kalla dit veterinär. Blir förbannad på oss människor som släpar dit hundarna och sen får de iallafall sitta i bilen????? De har inte bett om att få sitta där. Nä lämna dom hemma om ni inte kan ta med alla in. Skäms på er!
Kameran hade jag med mig men inte många bilder blev det.


Dom som känner mig vet min kärlek till stora hundar ;)

Minglade runt med min "landseerkärra" och fyllde den med "lite" shopping.
Trots vädret så har dagarna varit härliga, träffade jobbarkompisar som påbörjat semestern och dom som avslutar semestern, inga namn men här en länk. Goldies matte.


Hemma och igenomfrusen tog jag ett bad. 
Om  man läser på etiketten så ska det bli sol........

Kramisar!

Shopping

Jag, morsan och brorsans barn åkte till Bollnäs i dag. Var "bara" till Dollars, Karlssons, Rusta, Elgiganten och Jysk. Ingen "klädaffär" så rean där får jag väl göra en annan dag ;)

Här en del av fynden =)
Är lite smått galen i "Ostkrokar" och när priset för en 450gr påse är 20 kr så skulle man nog köpt fler =)))) och vad passar inte bättre till de om inte DVD filmer med Monty Phyton och Robert Gustavsson. Lär ju iallafall få en "rolig" semester ;)


Även lakrits är jag galen i, den här köpte jag på lilla k.

Brorsans barn åker hem i morgon efter att varit här uppe 1 vecka. Känns tråkigt, tiden rusar i väg när de är här. Får trösta mig med semester istället ;)

Kramisar!


En kväll på drive in......

......och då inte på Mc `Donalds eller bio.............


....utan på "tutbingo" i Viken ;)
Jag och två arbetskompisar tog fikakorgen och åkte till Viken, för Lena var det debut ;)

 
Koncentrationen var hög i framsättet, värre var det bak i bilen ;)


och där satt Yvonne ;)


Hur det gick?????
Full bricka och det gav mig 1000 kr =))))))))) Så himla perfekt, ska till Bollnäs och shoppa i morgon!

Kramisar!

Två pass kvar......

Äntligen så ser man ljuset i tunneln.......Jobbar i morgon och på fredag, sen väntas 5 veckors semester.
Känslan man har när man går från jobbet på fredag är helt enkelt bara bäst ;)
Undrar vilka känslor eller ångestattacker Lena O har till helgen =)

Här en bild på Lena när hon dricker en "varböld"
Någonting måste man ju stilla ångesten med och som jobbarkompis så ställer man ju upp ;)


Har tidigare berättat om min mamma som tillhör de människor som är lite disträ. Den här "gråsuggan" cykla hon in i en dag när hon åkte hem från jobbet. Varför? Jo hon tittade på fina blommor som växte i en trädgård =)
Min moster som cyklar samma väg och jobbar på samma ställe hade tänkt tanken flera gånger och var förvånad att det inte hänt tidigare =)
Nån som undrar varför min mamma kallas för "Senila Gerda"? (Hon heter Gerd.)

Kramisar!


Bättre =)

Ozzy är bättre och jag tror jag kan pusta ut för den här gången, han måste ha världens kortaste muskler. Om han överhuvudtaget har några ;) Hans bakben är otroligt raka, troligen mer än mina ;)
Massage och lite vila gjorde susen. Det som är jobbigt med det hela är att det går så fort, ena minuten helt symtomfri nästa minut vagga och halta fram som en gammal gubbe.
Tacka ALLA ni som stöttar en, om ni visste vad sånt värmer och ger kraft.


Här har vi den skyldige till varför jag har 2 landseer ;)  Vilket jag INTE ångrar.
Kullarnas Desirable "Wilma" som snart fyller 10 år, ägare Gunilla Salmela.


En flirtig Eddie önskar ALLA tjejer en God natt.
Slick och naffs kramisar!

Halt igen =(

Jo det är faktiskt sant. Hundarna fick träna i vatten i går och i dag är Ozzy halt och stel. Började redan i går kväll. Han ser ut som en gammal gubbe när han rör sig stackarn. Jag tror och hoppas på att det "bara" är träningsvärk. Eddie som simmade mer än han syns inget på så det är uppenbart att Ozzy är en "Porslinshund", uttrycket snott av Annica ;)
Bjuder på lite bilder från gårdagen.


En blöt Eddie jagar Kira.


Eddie


Eddie


Ozzy


Ozzy med antenn där bak.


Ozzy med sin favorit kompis Kira.
Sista bilden för den här gången blir på min trogne vän Ozzy. Mår så dåligt själv när jag ser han lider och har ont. Vill inte göra någonting tappar lusten för allt.
När vi går ett steg framåt så blir det alltid två bakåt.
Måste träna Ozzy så han bygger upp muskler pga spondylos, tränar han blir han halt och stel. Vilken jävla balansgång det ska vara med allt. Fattar inte att man kan säga att en hund med spondylos kan leva ett normalt hundliv. Då skulle jag vilja veta vad dom anser är normalt?

Nä nu måste jag dra i väg till jobbet.

Kramisar!

Valpar igen ;)

Här kommer det lite bilder från i går på gulliga tollarvalpar. De är ju för söta! Kenneln de kommer från heter Njupavallens.

 


Den här dagen så var det återigen hem och stressa efter jobbet för att sen åka till  Lilla k i Bollnäs. Vi är ett gäng "75:or" som försöker hålla kontakten efter skoltiden och tänk vad mycket skoj vi haft/har tillsammans.
Får jag bjuda på lite mat från kvällen....


Det var fint upplagt från början, men jag var lite väl glupsk. Kom sen på att jag skulle ta en bild ;)Glass, hjortron och rabarberkompott.


Marie och Monica. Tack för en trevlig kväll!

Kramisar!

Spring i bena

Tittade ut på åkern för att se om jag såg hundarna som var där för att uträtta sina behov innan natten. Vad får jag se om inte en Ozzy i full galopp och med ett glädje uttryck och öronen så där lätt fladdrande som inte går att beskriva. Då slår det mig att jag inte sett han i galopp på några år. Tänk vad glad man kan bli för småsaker.


Snälla låt dessa tassar få fortsätta ha sina spring i många år.

Har varit och "gosat" med valpar ikväll också, men dom bilderna kommer nog i morgon ;)

Kramisar!


RSS 2.0